S ponarejenimi bankovci za 200 evrov sta prek oglasov kupovala mobilne telefone. Foto: Pixabay
S ponarejenimi bankovci za 200 evrov sta prek oglasov kupovala mobilne telefone. Foto: Pixabay
Policija, policist, našitek
Z osumljenim so se s pomočjo občanke iz Celja za prodajo telefona dogovorili kar policisti. Foto: BoBo

Policisti s Policijske postaje (PP) Šentjur so pretekle dni prejeli prijavo oškodovanca, ki mu je storilec za mobilni telefon plačal s tremi ponarejenimi bankovci za 200 evrov. Po preverjanju informacij so nato hitro ugotovili, da je storilec podobno kaznivo dejanje izvedel tudi na območju PP-ja Rače in tudi na območju PP-ja Celje, je sporočila Milena Trbulin s Policijske uprave Celje.

Občanka iz Celja je namreč obvestila policiste, da je bil njen sin pred časom oškodovan na isti način, osumljeni pa ga je znova poklical in se zopet zanimal za nakup še enega mobilnega aparata. Z osumljenim so se v sodelovanju z občanko nato policisti dogovorili za srečanje in 28-letniku, doma z območja Maribora, odvzeli prostost, pri čemer so mu zasegli tri ponarejene bankovce za 200 evrov. Izsledili pa so tudi 27-letnega sostorilca, ki je poskušal z vozilom pobegniti. Ta je za bivanje prijavljen na Centru za socialno delo v Murski Soboti.

Šentjurski in celjski policisti so nato na podlagi pridobljene odredbe opravili še preiskavo vozila in pod zadnjim sedežem našli še 16 ponarejenih bankovcev po 200 evrov, nekaj druge gotovine in mobilni telefon, za katerega je bilo pozneje ugotovljeno, da ga je osumljeni prav tako plačal s ponarejenimi bankovci. Osumljeni je žrtve iskal prek oglasov, kjer so objavili prodajo mobilnih telefonov in drugih predmetov. Policisti so nato opravili še hišno preiskavo pri 28-letnem osumljencu.

V sklopu navedenih dejavnosti so policisti preiskali osem kaznivih dejanj s področja ponarejanja denarja in zasegli 35 ponarejenih bankovcev po 200 evrov. Hkrati so ugotovili, da sta osumljenca v zadnjem mesecu ukradla tudi gorivo na bencinskih servisih v Šentjurju in Rogaški Slatini.