Ko je privezal čoln, je omedlel. (Fotografija je simbolična.) Foto: BoBo
Ko je privezal čoln, je omedlel. (Fotografija je simbolična.) Foto: BoBo

Po reševalni akciji se je Slovenec vrnil na svoj čoln in skupaj z družino zaplul proti Pakoštanam, a po 20 minutah ga je obšla slabost. Ko so pristali, je omedlel in se ni več zbudil.

Pokojni 41-letni Mariborčan je prejšnji četrtek skupaj z družino priplul v Crveno luko pri Biogradu. Potem ko so se zasidrali, je zaslišal klice na pomoč iz morja. Zagledal je moškega, starega približno 50 let, ki se je utapljal, ker ga je zgrabil krč. 41-letnik je nemudoma skočil v morje in zaplaval proti moškemu. Medtem so drugi ljudje vrgli rešilni jopič in s skupnimi močmi so moškega spravili na varno.

Po reševanju je Slovenec odplaval nazaj do svojega čolna in z družino zaplul proti Pakoštanam. Po približno 20 minutah je začutil hudo slabost in razbijanje srca. Imel je le še toliko moči, da je ženo in hčerki varno pripeljal do pristanišča. Potem ko je privezal čoln, je omedlel. Reševalci so prišli v petih minutah in ga oživljali dve uri, a neuspešno. Njegovo smrt so pozneje potrdili v bolnišnici v Biogradu. Umrl je zaradi srčne kapi.