Foto:
Foto:
Reševanje na Grossglocknerju je oteževalo slabo vreme.

Po poročanju avstrijske tiskovne agencije APA so jih gorske reševalne ekipe okoli 14. ure našle na območju Adlersruha na 3.400 metrih nadmorske višine. Trije planinci so nepoškodovani, eno izmed dveh žensk pa so reševalci z manjšimi odrgninami z akijem odnesli v dolino.

Zaradi slabega vremena so planince, potem ko so jih našli, najprej odpeljali v planinsko kočo Adlersruhe. Na Grossglocknerju je danes obtičalo skupno deset ljudi, poleg štirih Slovencev še štirje Čehi in dva Nemca. Skupina se je v soboto iz kraja Heiligenblut odpravila na plezanje na Adlersruhe, vendar jih je presenetilo slabo vreme, zato so morali noč preživeti na prostem.

Reševalno akcijo je oviralo slabo vreme
Planinci so okoli 6. ure prek prenosnega telefona poklicali na pomoč avstrijske reševalce, zatem pa se je za njimi izgubila vsaka sled. Avstrijske reševalne službe so takoj sprožile reševalno akcijo, vendar pa je njihovo delo močno oviralo slabo vreme. Zaradi sneženja in slabe vidljivosti reševalni helikopter ni mogel vzleteti, zato so se reševalci na iskanje pogrešanih planincev odpravili peš.