Policisti še proučujejo okoliščine tragične nesreče na gorenjski avtocesti. Foto: BoBo
Policisti še proučujejo okoliščine tragične nesreče na gorenjski avtocesti. Foto: BoBo

Po prvih podatkih so bila v nesreči, v kateri je umrl en človek, udeležena štiri vozila. Še en udeleženec nesreče je huje poškodovan, dva pa laže.

Umrla je 73-letna povzročiteljica nesreče, ki je z osebnim vozilom toyota na uvozu Šmartno/Gameljne na avtocesto proti Ljubljani zapeljala v napačno smer. Po približno 300 metrih je čelno trčila v 38-letnega voznika kombiniranega vozila renault, ki je pravilno pripeljal po prehitevalnem pasu. Vozilo povzročiteljice je ob trčenju obrnilo in odbilo na vozni pas, po katerem je pravilno pripeljal 48-letni voznik kombiniranega vozila MB Vito, ki je trčil v povzročiteljico. V nesreči je bil udeležen še 56-letni voznik osebnega vozila opel, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana.

Po navedbah policije je povzročiteljica na kraju prometne nesreče umrla, voznik renaulta je dobil hude telesne poškodbe, potnik v njegovem vozilu ter voznik vozila MB Vito pa sta dobila lahke telesne poškodbe.

Avtocesta med razcepom Koseze in priključkom Šmartno proti Karavankam je bila zaradi nesreče več ur zaprta. Vozniki, ki so stali v koloni, so množično obračali vozila in vozili v napačno smer.

Uvoz Šmartno/Gameljne