Foto: BoBo
Foto: BoBo

Policisti so ugotovili, da so se na makadamskem parkirišču v okolici Tolmina srečali 37- in 36-letni moški ter 42-letni moški, ki je bil v času spora še v avtomobilu. Ko sta se mlajša moška odpravila proti moškemu v avtomobilu, je ta skozi odprto okno voznikovih vrat proti 37-letniku uperil strelno orožje in mu zagrozil z napadom.

37-letnik je z roko prijel za cev strelnega orožja ter jo preusmeril stran od sebe, v tistem trenutku pa je do njegovega vozila pristopil še drugi, 36-letni moški in tudi on prijel za orožje. Ko sta mu skušala iz rok iztrgati strelno orožje, je 42-letni osumljenec sprožil dva strela.

Po strelih jima je uspelo iz rok iztrgati orožje, osumljenec je zatem izstopil iz vozila in pri tem je v roki držal vejnik (sekira za sekanje vej). 37-letnik mu je omenjeno orodje izpulil iz rok in odvrgel stran, 42-letnega osumljenca pa nato obvladal s fizično silo. V sporu je bil 37-letni moški lažje poškodovan.

Po nekaj minutah se je 42-letni osumljenec odpeljal.

Policisti so pozneje odredili pridržanje in opravili hišno preiskavo. Ovadili so ga zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja poskusa uboja in suma kaznivega dejanja nedovoljene proizvodnje in prometa orožja ali eksploziva ter ga privedli pred preiskovalnega sodnika. Sodnik mu je po zaslišanju odredil hišni pripor.