Reševalno vozilo je 86-letnico v bolnišnico odpeljalo v sredo. Foto: BoBo
Reševalno vozilo je 86-letnico v bolnišnico odpeljalo v sredo. Foto: BoBo

Žrtev torkovega ropa v majhni vasi Beznovci v Prekmurju je bila zaradi srčnega napada v bolnišnični oskrbi od srede zjutraj, danes pa je izgubila boj za življenje. Zdravniki so po besedah svojcev prepričani, da je infarkt posledica dogodkov dan prej, je poročal murskosoboški Vestnik.

Sorodna novica Vdrl v hišo ter zvezal in oropal starejšo žensko. Ga prepoznate?

Nasilni razbojnik je vlomil v hišo, 86-letnico zvezal in ji ukradel nekaj več kot 200 evrov. V hiši se je zadržal slabe pol ure, v tem času pa je preiskal in premetal celotno hišo. Po ropu je zbežal s kraja dogodka v temnejšem avtomobilu. Takoj po napadu in ropu se ji je nekako uspelo izviti iz primeža spalne srajce, s katero je bila zvezana, in je v mrazu bosa tekla po pomoč do prvih sosedov, ki so poklicali policijo.

Sledila je obširna policijska akcija, v katero so se vključile vse razpoložljive policijske patrulje, a iskanje storilca je bilo neuspešno, čeprav so postavili tudi več cestnih zapor. V petek je nato Policijska uprava Murska Sobota objavila fotorobota domnevnega storilca in vse, ki bi kar koli vedeli o ropu, pozvala, naj to sporočijo na telefonski številki 113 ali 080 1200 ali naj se oglasijo na najbližji policijski postaji. Murskosoboški policisti roparja še vedno iščejo.

Kriminalisti so po pisanju Vestnika v eni izmed sosednjih vasi že opravili hišno preiskavo. Preiskovalci naj bi se namreč trenutno najbolj držali sledi, da je ropal domačin z Goričkega. Neuradno je eno izmed vprašanj, na katero iščejo odgovor, ali je morda storilca zamikal denar žrtvinega sina, ki ima v lasti avtopralnico. Ropar naj bi namreč pričakoval, da je v hiši večja vsota gotovine.