Avtomobil je ustavil šele bodičast trak. Foto: Policija
Avtomobil je ustavil šele bodičast trak. Foto: Policija

Z novomeške policijske postaje so sporočili, da so v sredo malo pred 22. uro na območju Čateža ob Savi ustavljali voznika osebnega avtomobila Alfa Romeo romunskih registrskih oznak.

Voznik znakov policistov ni upošteval, s pospešeno hitrostjo je nadaljeval z vožnjo po avtocesti. Zaradi suma tihotapljenja ljudi so ga ustavljali s svetlobnimi in zvočnimi signali, upočasnjevali promet, vendar je nadaljeval vožnjo, sunkovito spreminjal smer in vozil tudi 180 kilometrov na uro.

Pri predoru Leščevje so policisti uporabili sredstvo za prisilno ustavljanje motornih vozil (t. i. stinger ali bodičasti trak), ki je preluknjalo pnevmatike avtomobila in vozniku preprečilo nadaljnjo vožnjo. Voznik je nato zapustil vozilo in pobegnil peš.

Policisti še vedno izvajajo aktivnosti za njegovo izsleditev, iskali so ga tudi vodniki službenih psov, teren so pregledovali s pomočjo helikopterja.

Ob tem so ugotovili, da je osumljenec prevažal pet državljanov Iraka, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo. Avtomobil, s katerim je voznik tihotapil tujce, so zasegli, postopki z državljani Iraka pa še potekajo, so še sporočili.

Novomeški policisti so sicer ponoči pri Drašičih ustavili tudi voznika osebnega avtomobila Peugeot 3008 italijanskih registrskih oznak in ugotovili, da 28-letni državljan Ukrajine prevaža štiri državljane Turčije, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo.