Posredovala je tudi helikopterska ekipa Gorske reševalne službe z Brnika. Foto: Miljko Lesjak, GRS Tolmin
Posredovala je tudi helikopterska ekipa Gorske reševalne službe z Brnika. Foto: Miljko Lesjak, GRS Tolmin

V torek se je nekaj pred 14. uro zgodila gorska nesreča v Zahodnih Julijskih Alpah, kjer se je na gori Batognica smrtno ponesrečila 63-letna planinka z območja Upravne enote Nova Gorica. Po zdaj zbranih podatkih je planinka hodila po planinski poti skupaj s svojim možem, med hojo pa je padla po strmem pobočju s poti na robu južnega grebena Batognice, so sporočili s PU-ja Nova Gorica.

Z ogledom kraja nezgode so policisti ugotovili, da je bil vzrok padca z ozke planinske poti na strmem pobočju zdrs oz. izguba ravnotežja. Planinka je na kraju zaradi hudih telesnih poškodb umrla. Po nesreči je bila pokojna najdena na južnem pobočju Batognice, približno sto metrov nižje pod planinsko potjo, v grapi v strmem ožjem prodišču. Pozneje je njen partner, ki je med nesrečo hodil nekaj korakov pred planinko, na pomoč poklical pristojno reševalno službo.

Poleg policistov so sodelovali tudi pripadniki Gorske reševalne službe Tolmin in helikopterska ekipa za reševanje v gorah Gorske reševalne službe z Brnika, ki je mrtvo ponesrečenko s policijskim helikopterjem prepeljala v dolino.