Foto: Televizija Slovenija
Foto: Televizija Slovenija

Do tragičnega dogodka je prišlo 7. januarja 2018 zgodaj zjutraj, ko se je po verbalnem obračunu steplo več ljudi. Med pretepom je bil zaboden 25-letnik, ki je tri dni pozneje umrl v bolnišnici.

Kdo ga je zabodel, preiskovalci in tožilka, ki jih usmerja pri njihovem delu, po pisanju Večera niso dognali, zato za zdaj kaže, da ne bodo sodili nikomur. Mariborska policija je sicer dva meseca po dogodku odgovornost pripisala 35-letnemu hrvaškemu državljanu, stalno prijavljenemu na Ponikvi pri Žalcu. A nato niti na prizorišču niti v hišni preiskavi pri osumljencu niso našli nič oprijemljivega, s čimer bi utemeljili sum, da je 25-letnika zabodel prav on.

Policija o pretepu na tržnici

Vodja mariborskega tožilstva Darko Simonič je za Večer povedal, da bodo o zadevi ponovno odločali, če bodo dobili kakšne nove ugotovitve policije.

Sojenje pretepačem se bo začelo znova

Na mariborskem okrajnem sodišču poteka sojenje sedmerici Mariborčanov, ki naj bi s svojimi provokacijami sprožili pretep s skupino s celjskega območja. Na predobravnavnem naroku sta krivdo za obtožbe o nasilništvu priznala dva, drugim pa še sodijo. A tudi na tem procesu se je zapletlo, saj se je sodnica Karmen Krajnc v delu postopka "okužila", zato se je morala izločiti. Primer bo tako zdaj prevzel drug sodnik in sojenje začel znova, še piše Večer.