S Policijske uprave Murska Sobota so sporočili, da so podali kazensko ovadbo proti trem fizičnim osebam. Foto: BoBo
S Policijske uprave Murska Sobota so sporočili, da so podali kazensko ovadbo proti trem fizičnim osebam. Foto: BoBo

Po podatkih spletnega portala Vestnik.si naj bi šlo za tri vodilne iz soboške bolnišnice, in sicer direktorja soboške bolnišnice Bojana Korošca, finančnega direktorja Marjana Mačka in pomočnico direktorja za zdravstveno nego Metko Lipič Baligač. Trojico naj bi ovadili zaradi izplačanih nadomestil za neizrabljeni dopust.

Bolnišnica je v letih 2015 in 2016 izplačala nadomestilo za neizrabljeni dopust petindvajsetim zaposlenim, nadomestilo, 826 evrov, je prejel tudi direktor Korošec, skoraj 2.700 evrov pa strokovni direktor Danijel Grabar.

Ob razkritju so na ministrstvu za zdravje potrdili, da je bilo izplačilo vsaj za direktorja in strokovnega direktorja nezakonito, v bolnišnici pa so trdili, da so ga izvedli po nasvetu takratne vodje pravno-kadrovske službe Tatjane Petek.

Sindikat zahteval Koroščev odstop
Ta je zatem navedbe zanikala in objavila pošto, v kateri vodstvo bolnišnice opozarja na nezakonitosti. Korošec je Petkovi očital, da odgovornost vali na upravo zaradi "maščevanja, ker po novi sistematizaciji ni več vodja pravno-kadrovske službe". Premestili so jo namreč na drugo delovno mesto, ker naj ne bi ustrezala novi sistematizaciji.

Marca letos je dobila odpoved delovnega razmerja, ker naj bi, kot so pojasnjevali v bolnišnici, "javno blatila bolnišnico in njeno vodstvo, javno trdila in razlagala o domnevnih nepravilnostih".

Ob teh dogodkih je Sindikat zdravstva Slovenije SPUKC zaradi sumov zlorabe uradnega položaja zahteval Koroščev odstop, a ga je ta zavrnil in označil za neutemeljenega.

Navedel je še, da so v vodstvu s postopkom njene odpovedi delovnega razmerja začeli "že pred časom" in je vročitev odpovedi "le slučajno sovpadla z delom policistov oziroma njihovim obiskom bolnišnice".