Iz azilnega doma so že obvestili policijo. Foto: Matija Mastnak
Iz azilnega doma so že obvestili policijo. Foto: Matija Mastnak

Po naših neuradnih informacijah so trije moški prebivalcu azilnega doma na Kotnikovi ulici v Ljubljani sledili s Kotnikove v center mesta. Ujeli so ga na Trubarjevi ulici, kjer naj bi ga napadli od zadaj, zato jih ni videl v obraz. Vse to se je zgodilo sredi belega dne okoli 10. ure dopoldne.
Napadalci naj bi bili precej veliki in močni moški, pretepali pa naj bi ga s pestmi in mu udarce usmerjali v glavo in hrbet. Kakšne poškodbe je utrpel, bo jasno šele, ko bo dobil izvide rentgenskega slikanja, vendar naj bi bil trenutno zaradi bolečin na vozičku, smo še izvedeli.

S policije pa so sporočili, da so bili o dogodku obveščeni okoli 12. ure in do zdaj ugotovili, da je bil napadeni državljan Irana in prosilec za mednarodno zaščito. Potrdili so, da ga je res napadla trojica neznanih moških, pri tem pa ga je eden izmed njih udaril. Po tem so odšli v smeri parka Tabor, so dodali. Po podatkih policije napadeni ni imel vidnih poškodb, prav tako je na kraju odklonil zdravniško pomoč, o dogodku pa še zbirajo obvestila, so zapisali.

Naknadno je policija nato v petek zjutraj sporočila, da so na podlagi medijskih poročanj izvedli dodatno poizvedovanje in potrdili, da je bil napadeni zaradi slabega počutja z reševalnim vozilom odpeljan v UKCL ter da je utrpel lahke telesne poškodbe.