Fotografija je simbolična. Foto: MMC RTV SLO
Fotografija je simbolična. Foto: MMC RTV SLO

Na Generalni policijski upravi so navedli, da je voznica na kraju nesreče takoj ustavila, nesrečo prijavila policiji in zaprosila za prihod reševalcev. S poškodovancem je ostala na kraju in mu nudila pomoč, policisti pa so še na kraju odredili preizkus alkoholiziranosti, ki ni pokazal vsebnosti alkohola.

V nadaljevanju so primer prevzeli policisti Specializiranega državnega tožilstva, ki obravnavajo dogodke, v katerih so udeležene pooblaščene uradne osebe, so dodali na Generalni policijski upravi. "Zato ukrepi, kot je strokovni pregled, obravnava same nesreče in druga preiskovalna dejanja sodijo v njihovo pristojnost," so še pojasnili.

Ob tem so po zagotovilih Generalne policijske uprave policisti na kraju nesreče izvedli vse prve nujne ukrepe, ki so običajni v nesrečah s hujšimi poškodbami. Huje poškodovanega moškega so z reševalnim vozilom odpeljali v bolnišnico, kjer je ostal na zdravljenju

Po neuradnih informacijah POP TV-ja je vozila direktorica Policijske uprave Kranj Melita Močnik, ki je vodenje policijske uprave prevzela 29. marca 2021. Po neuradnih informacijah POP TV-ja za Močnikovo ni bil odrejen strokovni odvzem krvi.

Močnik je diplomirala na pravni fakulteti, v policiji pa se je zaposlila leta 1998.