Dekleta so vedela, da se bodo prostituirala, pravi odvetnik enega od Slovencev. Foto: Reuters Foto:
Dekleta so vedela, da se bodo prostituirala, pravi odvetnik enega od Slovencev. Foto: Reuters Foto:
Brazilke združba vozila tudi v Slovenijo


V sredo zgodaj zjutraj je stekla obsežna policijska akcija, ki je po poročanju brazilskih novinarjev v sodelovanju s slovensko in italijansko policijo ter Interpolom razbila kriminalno združbo, je za TV Slovenija poročal Adrijan Bakič. V Fortalezi v Braziliji so prijeli tudi dva osumljena Slovenca.

Odvetnik enega od osumljenih je za TV Slovenija povedal, da zahteva ustavitev preiskave proti svoji stranki, saj, kot pravi, ni indicev o sodelovanju pri trgovini z ljudmi in prostituciji ter da so vse ženske v Slovenijo odšle na svojo željo, vedoč, da se bodo prostituirale.

Brazilke naj bi iz Fortaleze z italijanskimi letalskimi prevozniki prepeljali v Milano, od tam pa z vlakom v Gorico. Stanovale naj bi v italijanski Gorici, prostitucija pa naj bi se dogajala v dveh nočnih lokalih v Novi Gorici.

S slovenske policije so odgovorili, da so že pred leti zaznali večjo navzočnost brazilskih deklet v Novi Gorici, nato pa svoje ugotovitve posredovali brazilskim varnostnim organom. Če bo sodišče odločilo, da so osumljenci krivi, jim zaradi sodelovanja v mednarodni trgovini z ljudmi in pranja denarja grozi do 25-letna zaporna kazen, je še poročala TV Slovenija.

Brazilke združba vozila tudi v Slovenijo