Alkotest je pri treh voznikih, udeleženih v dveh nesrečah, pokazal visoko stopnjo alkohola v krvi. Foto: BoBo
Alkotest je pri treh voznikih, udeleženih v dveh nesrečah, pokazal visoko stopnjo alkohola v krvi. Foto: BoBo

Prva nesreča, v kateri na srečo ni bilo poškodovanih, se je zgodila okoli pol devetih dopoldne na Ljubečni. Povzročila jo je voznica osebnega vozila, ki je bila močno pod vplivom alkohola – preizkus z alkotestom je pokazal, da je imela v krvi dobra dva promila in pol alkohola. Pri vključevanju na prednostno cesto je voznica izsilila prednost vozniku osebnega vozila in trčila vanj ter s kraja nesreče odpeljala. Pri vožnji je večkrat kršila cestnoprometne predpise, so v sporočilu za javnost pojasnili na Policijski upravi Celje.

Istega dne zvečer, malo pred 22. uro, so v Vitanju obravnavali še eno prometno nesrečo, ki se je zgodila zaradi nepravilne strani in smeri vožnje. Oba voznika osebnih vozil, ki sta bila v nesreči udeležena, sta bila pod vplivom alkohola. Povzročitelj je imel dobra dva promila alkohola v krvi, drugi udeleženec pa dober promile, so sporočili policisti in dodali, da bodo povzročitelja kazensko ovadili, drugemu udeleženemu vozniku pa so izdali plačilni nalog.

Ob tem celjski policisti zgroženo ugotavljajo, da skorajda ne mine dan, da ne bi obravnavali voznikov, ki vozijo pod vplivom alkohola: "Še bolj strah vzbujajoče so visoke stopnje alkoholiziranosti."

Glede na to, da so pred nami praznični dnevi in pogostejša druženja, opozarjajo vse voznike, naj ne vozijo, če so uživali alkoholne pijače. Reakcije voznikov, ki so pod vplivom alkohola, so običajno prepozne in napačne, na določene nevarnosti sploh niso več sposobni reagirati, opominjajo in vsem, ki so uživali alkohol, svetujejo, naj bodo odgovorni in ne sedejo za volan oz. si poiščejo prevoz.