V prometni nesreči sta umrla dva voznika. Foto: Gasilska enota Nova Gorica
V prometni nesreči sta umrla dva voznika. Foto: Gasilska enota Nova Gorica
Trije mrtvi v prometnih nesrečah
V dveh prometnih nesrečah trije mrtvi

Nesreča se je zgodila okoli 2. ure zjutraj, ko je 30-letna voznica, ki je vozila iz Solkana proti Plavam, začela prehitevati osebno vozilo, ki ga je vozil 66-letnik. V tem trenutku je nasproti pripeljal 24-letni voznik osebnega avtomobila in trčil v vozilo 30-letnice.

Trčenje je bilo tako silovito, da je motor vozila 24-letnega voznika odtrgalo in vrglo v prednji del vozila, ki ga je vozil 66-letnik. Tako 30-letna voznica kot tudi 24-letni voznik sta na kraju nesreče umrla. Preostali trije udeleženci pa so nesrečo preživeli z lažjimi telesnimi poškodbami.

Cesta Solkan-Plave je bila pri Plavah več ur zaprta, obvoz je bil po lokalni cesti Solkan-Kojsko-Plave-Deskle.

V nesreči pri Murski Soboti umrl kolesar
Na kolesarski oziroma traktorski stezi ob regionalni cesti Murska Sobota-Beltinci se je zgodila prometna nesreča, v kateri je umrl 60-letni kolesar.

Nesreča se je zgodila ob 8. uri, ko je 32-letni voznik traktorja prehiteval 60-letnega kolesarja. Kolesar pri tem svoje vožnje ni prilagodil tako, da bi obvladoval kolo. Izgubil je oblast nad kolesom in padel pod priklopno vozilo traktorja.

Poškodbe 60-letnega kolesarja so bile tako hude, da je umrl na kraju nesreče. Na pomurskih cestah je letos v prometnih nesrečah umrlo sedem ljudi, so ob tem sporočili z murskosoboške policijske uprave.

Trije mrtvi v prometnih nesrečah
V dveh prometnih nesrečah trije mrtvi