V prikolici turškega tovornjaka so se med naloženimi pošiljkami skrivali dva Afganistanca in Pakistanec. Foto: PU Maribor
V prikolici turškega tovornjaka so se med naloženimi pošiljkami skrivali dva Afganistanca in Pakistanec. Foto: PU Maribor
V Sežani prijeli 32 prebežnikov

Priklopno tovorno vozilo turških registrskih oznak, ki so ga ustavili ob vstopu iz Hrvaške v Slovenijo v četrtek nekaj pred 3. uro zjutraj, je vozil 37-letni državljan Turčije. Policisti so pri pregledu priklopnega tovornega vozila z detektorjem srčnega utripa ugotovili, da so v prikolici po vsej verjetnosti ljudje, zato so opravili temeljit pregled tovornega prostora. Kot so sporočili z mariborske policijske postaje, so med naloženimi pošiljkami našli skrite tri mladoletnike, dva državljana Afganistana in enega državljana Pakistana.

Policisti so jim zavrnili vstop in jih vrnili hrvaškim varnostnim organom. Na pristojno tožilstvo bodo podali tudi kazensko ovadbo.

Med prebežniki v Sežani trije otroci in mladoletnik
Koprski policisti pa so v petek dopoldne na tovornem vlaku na železniški postaji v Sežani sprva našli 12 prebežnikov, še nekaj pa se jih je ob prihodu policistov razbežalo po okolici. Po temeljitejšem pregledu vlaka so našli skupno 32 prebežnikov.

Po prvih podatkih gre za državljane Sirije in Iraka, med njimi so trije otroci, mladoletnik in ženska. Kot so dodali na PU-ju Koper, so morali sedmim prebežnikom zaradi dehidracije nuditi zdravniško pomoč. Enega prebežnika pa so morali prepeljati na nadaljnje zdravljenje v izolsko bolnišnico.

V Sežani prijeli 32 prebežnikov