Foto: BoBo
Foto: BoBo

S Policijske uprave Ljubljana so sporočili, da se je prvi rop zgodil v soboto okoli 8. ure zjutraj na območju Most, ko je neznani moški voznici taksija zagrozil z ostrim predmetom, ji odvzel nekaj gotovine in tobačne izdelke, nato pa peš pobegnil.

Storilec je star okoli 30 let in visok približno 170 centimetrov. Oblečen je bil v športna oblačila sive barve in bundo, na glavi je nosil kapo.

Z udarci do telefonov in denarja

Danes nekaj po 5. uri zjutraj pa so bili policisti obveščeni še o ropu na območju središča Ljubljane. Do dveh oškodovancev so pristopili trije mlajši moški, jima grozili, ju udarili in jima odvzeli mobilni telefon ter denar.

Prvi storilec je star od 18 do 23 let, visok od 180 do 190 centimetrov, suhe postave, zelo kratkih svetlih las. Drugi moški je star od 18 do 23 let, visok od 170 do 175 centimetrov, suhe postave, kratkih temnih las, imel je temnejše brke. Opis za tretjega storilca ni na voljo.

Ukradli več ženskih torbic

Policisti so obravnavali tudi dve roparski tatvini. Prva se je zgodila v petek okoli 19. ure na območju Most. Osumljenki sta vstopili v trgovino in odtujili več ženskih torbic. Prodajalke so ju pri tem zalotile in dohitele zunaj trgovine, kjer pa sta pristopila osumljenca in pomagala osumljenkama zbežati.

Vsi so s kraja zbežali z osebnim vozilom, policisti pa so jih izsledili in zaustavili na območju Grosuplja. Zoper osumljence bodo podali kazensko ovadbo na tožilstvo.

Trije neznanci vlomili v hišo, lastnica zbežala

V soboto dopoldne so policisti obravnavali še roparsko tatvino na območju Viča. Kot so ugotovili, so trije neznanci vlomili v hišo, lastnica pa je zato zbežala iz objekta in poklicala policijo.

Neznanci so ji odtujili fotografsko opremo in gotovino, nato pa so se s kraja odpeljali z manjšim črnim avtomobilom. Stari so okoli 30 let, visoki od 170 do 175 centimetrov, normalne postave.

Varnostnik ga je prijel, a so mu neznanke pomagale pobegniti

Ljubljanska policijska uprava poroča še o drzni tatvini na območju središča Ljubljane, o kateri je bila obveščena v petek nekaj pred 19. uro. Neznani moški je v trgovini odtujil več artiklov, pri čemer ga je zalotil varnostnik in ga prijel. A so pritekle tri neznane ženske in storilcu pomagale pobegniti.

Policisti v večini primerov še preverjajo okoliščine in zbirajo obvestila, da bi izsledili storilce.