Foto: Bobo/Sobotainfo
Foto: Bobo/Sobotainfo

V avtobusu je bilo 29 ljudi, od tega 26 potnikov in trije vozniki, so sporočili s Policijske uprave Murska Sobota.

Vzrok za nesrečo za zdaj še ni znan. Na kraju vodi ogled preiskovalna sodnica, ki je odredila izredni tehnični pregled avtobusa in strokovni pregled za voznike.

Podatka o tem, koliko so stare žrtve, ki so umrle na kraju nesreče, policija še ni posredovala, je za TV Slovenija v oddaji Prvi dnevnik poročala novinarka Cirila Sever.

Tri huje poškodovane so sprejeli v murskosoboško bolnišnico. "Za zdaj nobena od teh oseb ni v smrtni nevarnosti, so pa poškodbe kar resne in zahtevajo zdravljenje v bolnišnici. Vsi trije poškodovanci so starejši od 50 let," je za Radio Slovenija povedal direktor bolnišnice Daniel Grabar.

Reševalci so sprva prejeli informacijo, da se je prevrnil tovornjak in šele na kraju nesreče so ugotovili, da gre za avtobus s potniki. Potem so na pomoč poklicali še drugo ekipo. Pri prvem dostopu do ponesrečencev niso imeli večjih težav, čeprav pomurska avtocesta nima odstavnega pasu. So se pa zaradi daljšega zastoja in nepravilnega razvrščanja zlasti tujih vozil težje prebili do kraja čez kakšni dve uri, ko so v razbitinah avtobusa našli tretjega mrtvega človeka, je še poročala Cirila Sever.

Zaradi nesreče je bila avtocesta do 9. ure zaprta med priključkoma Gančani in Lipovci proti Mariboru, potem pa je bil promet sproščen po prehitevalnem pasu.

Huda nesreča na pomurski avtocesti