Po prvih ugotovitvah policije se je vozniku traktorja ugreznila gozdna pot. Foto: BoBo
Po prvih ugotovitvah policije se je vozniku traktorja ugreznila gozdna pot. Foto: BoBo

Po prvih ugotovitvah policije je voznik manjšega traktorja v torek okoli 19. ure vozil po ozki gozdni poti, ko se mu je gozdna pot ugreznila, tako da je z traktorjem zdrsnil in se več deset metrov prevračal v dolino, so sporočili z novogoriške policijske uprave.

Takoj po nesreči sta k njemu stekla njegova sorodnika, ki sta bila tedaj v neposredni bližini, in ga našla v grmičevju ob vznožju pobočja. Vse do prihoda reševalcev na kraj dogodka sta ga oživljala, kmalu so jima na pomoč prihiteli tudi gasilci z Mosta na Soči in Tolmina ter člani Gorske reševalne službe Tolmin in reševalci iz Zdravstvenega doma Tolmin. Poškodbe 59-letnega traktorista pa so bile tako hude, da oživljanje ni bilo uspešno.

Tolminski gasilci so dele traktorja zavarovali, da bi preprečili nadaljnje premikanje, deli razpadlega traktorja so se namreč začeli premikati in je obstajala nevarnost, da bi se odkotalili v dolino. Policisti bodo na podlagi vseh izvedenih ukrepih in drugih ugotovljenih dejstev tragičnega primera podali ustrezen ukrep.