V oplu s celjsko registracijo je bilo poleg voznika še šest sopotnikov. Foto: RTV Slo
V oplu s celjsko registracijo je bilo poleg voznika še šest sopotnikov. Foto: RTV Slo
Polovica štiripasovnice na Celovški cesti je bila zaprta več kot štiri ure. Foto: RTV Slo
Golf je trčil v desno bočno stran opla. Foto: RTV Slo
S prizorišča nesreče. Foto: RTV Slo

Poleg njega sta v trku dveh osebnih vozil, v oplu vectri umrla še 23-letni Patrik Cvetan iz Trebnjega in 17-letni Velenjčan Nejc Lipnik. Trener Šušteršiča in Cvetana Albert Šoba je sporočil, da se v Kliničnem centru še vedno borijo za življenje atletov Maše Kaučič in Boštjana Černigoja.

V nesreči je bilo udeleženih še šest drugih oseb. Kot so pojasnili v Kliničnem centru, so trije poškodovani še vedno v kritičnem stanju in so bili že operirani, eden pa je huje poškodovan, vendar je zunaj smrtne nevarnosti.

Voznika golfa in opla nista bila huje poškodovana, eden je že zapustil bolnišnico. Zaradi tragične smrti treh mladih slovenskih atletov je Atletska zveza Slovenije odpovedala današnji drugi dan finala Atletskega pokala Slovenije v Ljubljani.

Vozili sta trčili na križišču
Nesreča na Celovški cesti, na križišču s Tržno ulico, v katero sta bili vpleteni dve vozili, se je zgodila ob 4.25. Voznik opla vectre celjske registracije še s šestimi sopotniki je vozil po Celovški cesti iz središča mesta. Na križišču s Tržno ulico je zapeljal levo in zaprl pot vozniku osebnega vozila znamke golf, ki je vozil proti središču mesta, so sporočili z generalne policijske uprave.

Je bila kriva prehitra vožnja?
Golf, ki naj bi po nepotrjenih informacijah vozil z neprilagojeno hitrostjo, je silovito trčil v desno bočno stran opla, tega pa je nato odbilo in je zadel še v drog javne razsvetljave.

Poziv očividcem
Na prizorišče nesreče je poleg policistov in reševalcev prihitela tudi ljubljanska gasilska brigada.

Policija naproša vse morebitne očividce, naj kakršne koli podatke v zvezi z nesrečo sporočijo po telefonu 113 ali 080 12 00.

Policija je sicer v noči na nedeljo obravnavala še 54 drugih prometnih nesreč.