Policisti so sporočili, da je v nesreči umrl en človek. Foto: BoBo
Policisti so sporočili, da je v nesreči umrl en človek. Foto: BoBo

Policisti so pri ogledu kraja prometne nesreče ugotovili, da je kombinirano vozilo z ukrajinskimi registrskimi tablicami vozilo po pomurski avtocesti v smeri Madžarske. Približno tri kilometre pred omenjenim bencinskim servisom mu je počila pnevmatika, zaradi česar se je vozilo prevrnilo na bok. Čez slabo minuto je za njim pripeljalo drugo kombinirano vozilo z ukrajinskimi registrskimi tablicami, so sporočili s policijske uprave.

Voznik je kljub izogibanju trčil v prevrnjeno vozilo in nato zapeljal z vozišča, kjer je med prevračanjem iz vozila padla potnica, 63-letna državljanka Ukrajine, ki je na kraju zaradi poškodb umrla. V spredaj vozečem vozilu je bilo pet potnikov, v drugem vozilu pa štirje. V prometni nesreči so bili še trije ljudje hudo telesno poškodovani, nihče pa ni v smrtni nevarnosti. Vsi so bili v drugem vozilu.

Kraj prometne nesreče sta si ogledala tudi preiskovalni sodnik in okrožni državni tožilec. Pokojna ukrajinska državljanka je letošnja četrta smrtna žrtev prometnih nesreč na pomurskih cestah. V enakem lanskem obdobju je bilo smrtnih žrtev pet.

Zaradi prometne nesreče je bila pomurska avtocesta med priključkom Lendava in mejnim prehodom Pince proti Madžarski nekaj časa zaprta za promet.