Koprski policisti so posredovali v množičnem pretepu na terminalu v Sežani. Foto: BoBo
Koprski policisti so posredovali v množičnem pretepu na terminalu v Sežani. Foto: BoBo

Policija je bila ob 17.29 obveščena, da se na terminalu v Sežani pretepa več ljudi, malce kasneje pa so že prejeli obvestilo, da imajo v ZD-ju Sežana v oskrbi hudo poškodovanega moškega, ki je bil zaboden v pretepu. Poškodovanca so z reševalnim vozilom odpeljali v Bolnišnico Izola, istočasno pa so zdravniško pomoč v sežanskem zdravstvenem domu iskali še trije poškodovani v pretepu, je v sporočilu za medije zapisal višji policijski inšpektor Loris Čendak iz Policijske uprave Koper.

Policisti so na prizorišču pretepa ugotovili, da sta se na potniškem terminalu srečali dve skupini državljanov Severne Makedonije, med katerimi se je zaradi dolžniških razmerij vnel pretep. Udeleženih je bilo 8 ljudi, v pretepu so uporabili tudi več nevarnih predmetov.

Policisti navajajo, da je eden od osumljencev, 53-letni moški, med pretepom z nožem v hrbet zabodel 42-letnega moškega, ki je bil v nadaljevanju z reševalnim vozilom odpeljan v bolnišnico Izola. Drugi osumljenec, 49-letni moški, pa je z osebnim avtomobilom poskušal povoziti skupino ljudi, ki so v omenjenem pretepu sodelovali. Več v pretepu udeleženih ljudi je bilo lažje telesno poškodovanih.

Dva osumljenca v policijskem pridržanju

Na samem kraju so policisti prostost odvzeli petim osumljencem. Dva osumljena, gre za 53-letnega in 49-letnega državljana Severne Makedonije, sta še vedno v policijskem pridržanju, medtem ko je bilo ostalim trem osumljenim po končanih postopkih pridržanje zaključeno.

Vodenje predkazenskega postopka je prevzelo Okrožno državno tožilstvo v Kopru, ki je naročilo, da se oba še vedno pridržana osumljenca za kaznivi dejanji poskusa uboja, s kazenskima ovadbama privedeta na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Kopru.

Za kaznivo dejanje uboj je zagrožena kazen zapora od petih do petnajstih let.