Nesreča kajakaša se je zgodila v reki Soči. Foto: MMC RTV SLO/Miloš Batistuta
Nesreča kajakaša se je zgodila v reki Soči. Foto: MMC RTV SLO/Miloš Batistuta
Nesreča
Prizorišče padalske nesreče pri Vodil vrhu 10. julija 2018. Foto: Miljko Lesjak, GRS Tolmin

Skupina osmih prijateljev je vzletela s Kobale, nad vasjo Zatolmin pa je iz neznanega razloga eden izmed njih začel padati in skozi drevje padel na betonsko pot proti Vodil vrhu. Poleg tega so morali reševalci nujne medicinske pomoči pomagati tudi 53-letnemu Poljaku, ki je pri pristanku med vasema Prapetno in Poljubinj padel s petih metrov in si poškodoval hrbtenico.

Nesreča kajakaša
Gre za 33-letnega Slovaka, za katerega je bilo usodno zagozdeno deblo v vodi, ki je na odseku Kršovec–Zmuklica zapiralo prehod skozi korita.

Ponesrečenec je veslal kot drugi v skupini treh kajakašev (v skupini je bil tudi vodnik), ponesrečencu pa je med plovbo iz neznanega vzroka obrnilo kajak, nato pa se je slovaški kajakaš v soteski ob desnem bregu z oblačili zapletel v vejo drevesa, ki je bilo pod vodo. pozneje so ga iz reke Soče potegnili gasilci PGD Bovec.
Kljub prvi pomoči oz. oživljanju, ki so ga izvajali bovški gasilci in reševalci NMP-ja ZD-ja Tolmin, je pozneje 33-letni slovaški državljan umrl.
Opozorilo, da veja drevesa zapira prehod na odseku Kršovec-Zmuklica in je smrtno nevarna, so sicer skrbniki plovbnega območja na spletni strani soča-plovba.si, ki je namenjena vsem uporabnikom plovbnega območja reke Soče in Koritnice, objavili šele po nesreči.
Policisti so bili o dogodku obveščeni ob 11.38. Poleg policistov so bili na kraj napotene reševalne službe. V zvezi z okoliščinami nesreče slovaškega kajakaša policisti še zbirajo obvestila, po prvih ugotovitvah pa je tuja krivda izključena.

Tragični nesreči v Posočju
Tragični nesreči v Posočju