Foto: TV Slovenija, zajem zaslona
Foto: TV Slovenija, zajem zaslona

Kot pravijo na policiji, ne gre za zdravila ali medicinsko opremo, temveč za manjša gradbena in vzdrževalna dela ter nakup tehnične opreme.

Ker postopki še tečejo, v Zdravstvenem domu Žalec trenutno več informacij ne morejo posredovati, bodo pa proti osumljenim zaposlenim sprožili potrebne postopke. Gre za dva delavca zdravstvenega zavoda tehničnih služb, je pojasnil Ervin Stojnšek s Policijske uprave Celje.

"Osumljenca sta usklajeno delovala s skupino ljudi iz gospodarstva pri poslih, vezanih na materialno-tehnična sredstva, na podlagi katerih je bilo omogočeno nemoteno delo javnega zavoda v zadnjih dveh letih," je dodal Stojnšek.

Sorodna novica Hišne preiskave zaradi sumov korupcije v zdravstvu

Kriminalisti preiskujejo 40 sumljivih manjših poslov, vrednost katerih ni presegla 40 tisoč evrov, tako da za njih ni bilo treba izvesti javnih naročil.

"Posel je bil dogovorjen pred samo izvedbo. V določenih primerih so se celo prirejali dokumenti za nazaj. Javni zavod razpolaga z letnimi sredstvi približno milijon evrov, provizije oziroma predplačila, ki so se zgodila, pa so znašala do 30 odstotkov vrednosti posameznega posla," je še povedal Stojnšek.

Zoper zaposlena v zdravstvenem domu, tri samostojne podjetnike ter zastopnika dveh gospodarskih družb bodo kriminalisti v kratkem podali ovadbe za kazniva dejanja sprejemanja in dajanja daril. Grozi jim do pet let zaporne kazni.

Kriminalisti preiskujejo korupcijo v ZD-ju Žalec