Policiste je na sumljive okoliščine opozoril občan. Foto: MMC RTV SLO
Policiste je na sumljive okoliščine opozoril občan. Foto: MMC RTV SLO
Umor v Beli Krajini

Okoli 9. ure zjutraj je občan obvestil policiste iz Novega mesta o sumljivih okoliščinah, ki nakazujejo, da je nekdo vlomil v stanovanjsko hišo, so za MMC povedali na Policijski upravi Novo mesto. Policisti so pri ogledu kraja našli mrtvega 72-letnega lastnika hiše. Prve ugotovitve kažejo, da je umrl nasilne smrti.

Lastnik je tatove verjetno zalotil
Po poročanju TV Slovenija je umrli vdovec, ki je pokojnino zaslužil v Nemčiji. Sosede je zmotila odprta in prazna garaža, v kateri je bil običajno parkiran merecedes. Kot kaže, je lastnik tatu zalotil. "Njemu so že prej večkrat grozili. Ne vem, zakaj, " je ob tem dejal eden izmed sosedov.

Policisti, kriminalisti, preiskovalna sodnica in državna tožilka so ves dan opravljaji ogled kraja dogodka, zbirali so obvestila in dokaze. Začelo se je tudi iskanje storilcev, ki so zaradi bližine hrvaške meje morda z ukradenim avtomobilom pobegnili v sosednjo državo.

Zaradi razjasnitev okoliščin kaznivega dejanja kriminalisti in policisti iščejo odtujen osebni avto znamke Mercedes, serije C, tip 200 CDI, z registrsko oznako NM G2-710, letnik 2007. Avto je kovinsko sive barve. Prosijo vse, ki bi vozilo videli ali o njem karkoli vedeli, da to sporočijo na številko 113, na anonimni telefon policije 080 1200 ali o tem obvestijo najbližjo policijsko postajo.
Umor v Beli Krajini