Policista sta opravljala redno kontrolo prometa. Foto: MMC RTV SLO
Policista sta opravljala redno kontrolo prometa. Foto: MMC RTV SLO
Znova nesreča s policisti

Nesreča se je zgodila okoli 17. ure, ko so policiti ustavljali kombinirano vozilo s krškimi registrskimi tablicami, ki ni ustavilo na znak policistov. Kombinirano vozilo je pred policisti zapeljalo v naselje Gorica v bližini Krškega in se z vožnjo med hišami poskušalo izogniti ustavljanju. Ko je policijsko vozilo zapeljalo v naselje, se je pojavilo še eno kombinirano vozilo in vozilo za policijskim vozilom, ki je zasledovalo prvega.

Med vožnjo je zasledovani kombi zavil in zapeljal med hiše ter tako dal prosto pot tovornemu vozilu, ki je v tistem trenutku pripeljalo iz nasprotne smeri ter sunkovito zapeljalo proti policijskemu vozilu in trčilo vanj. V policijsko vozilo se je nato zaletel še kombi, ki je vozil za njim. V trku ni bilo poškodovanih.

Voznika osumljena storitve kaznivega dejanja
Zaradi suma storitve kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja so se v delo vključili kriminalisti in zaslišali 31-letnega voznika kombiniranega vozila ter 39-letnega voznika tovornega vozila, ki sta z vozili trčila v policiste. Oba so osumili storitve kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja policistom, za kar je zagrožena zaporna kazen od enega do petih let. Voznik kombiniranega vozila je imel v času vožnje v litru izdihanega zraka 0,41 miligrama alkohola.

O primeru sta bila obveščena preiskovalni sodnik in državni tožilec, policisti pa še iščejo voznika kombiniranega vozila, ki ni hotelo ustaviti na znak policistov.

Znova nesreča s policisti