Voznik avtomobila je v sredo zjutraj v Škofji Loki namerno trčil v škofjeloškega župana, ki se je s kolesom peljal v službo. Foto: BoBo
Voznik avtomobila je v sredo zjutraj v Škofji Loki namerno trčil v škofjeloškega župana, ki se je s kolesom peljal v službo. Foto: BoBo

Kriminalisti so v ravnanju voznika ugotovili znake kaznivega dejanja. Po zbranih obvestilih in samoprijavi so vozniku že v sredo zjutraj odvzeli prostost in ga pridržali.

S Policijske uprave Kranj so sporočili, da dosedanja obvestila, ki so jih kriminalisti zbirali v sodelovanju s preiskovalno sodnico in državno tožilko, izkazujejo sum, da v trčenju ne gre za klasično prometno nesrečo, ki jo udeleženec največkrat povzroči zaradi neupoštevanja prometnih pravil, temveč gre za namerno trčenje voznika v kolesarja.

Kvalifikacija kaznivega dejanja še ni določena
Vodja Sektorja kriminalistične policije na Policijski upravi Kranj Primož Donoša je pojasnil, da sama kvalifikacija kaznivega dejanja v tem trenutku še ni mogoča, ker kriminalistična preiskava še poteka. Tako bi bilo dejanje, denimo, lahko kvalificirano kot povzročitev hude telesne poškodbe ali tudi kot poskus umora. Od tega bo odvisno, kolikšna kazen bo grozila storilcu.

Podrobnosti o osumljencu, niti njegove starosti ali podatka, ali gre za Škofjeločana, Donoša ni posredoval. Pojasnil je le, da je storilec moški, slovenski državljan, ki je podal samoprijavo, policija pa ga doslej zaradi kaznivih dejanj še ni obravnavala. Za zdaj je še v 48-urnem policijskem pridržanju.

Ješe ostaja v UKC Ljubljana
Škofjeloški župan Miha Ješe, trenutno je še v UKC Ljubljana, je bil v trčenju poškodovan, imel naj bi zlomljeno ključnico. Čeprav je glede na prve podatke dobil lažje poškodbe, pa gre po pravni kvalifikaciji za hudo telesno poškodbo, za katero veljajo zlomi.

O najnovejših ugotovitvah policije je bil tudi Ješe že obveščen. "Vendar o sami nesreči, povzročitelju in dogodkih po sami nesreči župan ne ve nič, saj ga je vozilo zadelo nenadoma, povsem nepričakovano," so pojasnili na škofjeloški občini, kjer verjamejo, da bodo policija in drugi pristojni organi strokovno in korektno opravili vse potrebne postopke.