Zdenko Pavček pravi, da je bila z Wolfovo izjavo narejena škoda tudi podjetju Viator & Vektor. Foto: MMC RTV SLO
Zdenko Pavček pravi, da je bila z Wolfovo izjavo narejena škoda tudi podjetju Viator & Vektor. Foto: MMC RTV SLO
Pavček in Wolf na sodišču

"Gospoda Pavčka pojem, prežvečim in izpljunem. Ko bom z njim končal, mu bo še žal, da se je rodil," so besede Wolfa, zaradi katerih je Pavček proti njemu vložil ovadbo, je za Radio Slovenija poročala Liana Buršič. Poleg razžalitve naj bi Wolf z izjavo povzročil tudi gospodarsko škodo podjetju Viator & Vektor, kjer je Pavček eden pomembnejših lastnikov.

Čeprav je Wolf na prvi obravnavi na sodišču povedal, da jih je izrekel v afektu in da ni mislil resno, Pavček vztraja. Ta naj bi se sicer na začetku obravnave skušal zunajsodno poravnati za 30.000 evrov, a neuspešno. Wolf je ob tem dejal: "Če bi me vprašal za 30.000 evrov, da bi plačal delavce, bi jih mogoče našel. Da se pa vozi z veliko jahto, delavce pa pozabi plačat ... Čakajte malo ..."

Wolf: "On je velik tajkun. Kaj ga bom jaz prizadel"
Pavček pravi, da Wolfa do izrečenih besed sploh ni poznal, zaradi osebne prizadetosti pa je bil, leto in pol na pomirjevalih. Wolf ob tem pravi: "On je velik tajkun. Jaz sem Mr. Nobody (Jaz sem gospod Nihče, op. a.). Kaj ga bom jaz takega tajkuna prizadel."

Wolfa čaka še zagovor zaradi razžalitve
Na sodišču je bil zaslišan tudi novinar Dela Dejan Karba, ki je objavil izjavo v intervjuju z Wolfom pred dvema letoma. "Opozoril sem, da so besede pretežke. Gospod Wolf pa je zahteval, da te ostanejo v intervjuju," je povedal.

Sodnica bo morala torej presoditi, ali je Wolf vulgarno, zaničljivo in ponižujoče posegel v Pavčkov ugled in dostojanstvo. Wolf pa se bo moral zagovarjati tudi zaradi kaznivega dejanja razžalitve, ki mu ga Pavček očita v drugi tožbi, za katero pa obravnava še ni bila razpisana, je še poročal Radio.

Pavček in Wolf na sodišču