Policijska akcija je bila uspešna. Foto: MMC RTV SLO
Policijska akcija je bila uspešna. Foto: MMC RTV SLO
Prijeli štiri ugrabitelje

Ugrabitelji so državljani BiH-a in so včeraj v popoldanskem času v Avstriji ugrabili avstrijskega državljana, so sporočili z Generalne policijske uprave. Akcija je bila torej uspešna, državljan Avstrije pa nepoškodovan.
Na policiji so pojasnili, da so se v akcijo vključili že v petek, na zaprosilo avstrijskih policistov. V današnji akciji je sodelovalo več deset policistov in kriminalistov, tudi iz specialne enote. Policisti ugotavljajo, da je bilo dejanje vnaprej načrtovano in dobro organizirano.
Po prebegu s kraja ugrabitve v Slovenijo, si je četverica natančno razdelila vloge in naloge tako, da sta dva osumljenca v osebnem vozilu pazila na ugrabljenega na območju Spodnjega Brnika, druga dva pa sta se odpravila na prevzem kupnine na počivališče Hrušica jug. Prijetje je bilo rezultat zelo dobrega sodelovanja slovenskih in avstrijskih organov, še poudarjajo.
Ni izplačal plač, pa so ga ugrabili
Avstrijska tiskovna agencija APA poroča, da so v policijski operaciji v Sloveniji danes osvobodili 34-letnega gradbenega podjetnika (šlo naj bi za koroškega Slovenca), ugrabljenega v petek v Beljaku. Ugrabitelji naj bi bili trije ali štirje nekdanji sodelavci, ki so želeli od družine svojega nekdanjega direktorja izsiliti domnevno dolgovane plače.

Avstrijska policija višine zahtevane odkupnine ni razkrila, časnik Kleine Zeitung pa piše, da naj bi ugrabitelji zahtevali 30.000 evrov. Po poročanju nemške tiskovne agencije dpa naj bi ugrabitelji družini ugrabljenega grozili, da bodo moškega ubili, če zahtevani znesek ne bo izplačan.

Prijeli štiri ugrabitelje