Romunski voznik je zgrešil izvoz z avtoceste, ustavil in zapeljal vzvratno. Foto: BoBo
Romunski voznik je zgrešil izvoz z avtoceste, ustavil in zapeljal vzvratno. Foto: BoBo

Verižno trčenje je povzročil romunski državljan, ki je zgrešil izvoz za Mursko Soboto, ustavil in zapeljal vzvratno. Po navedbah Policijske uprave Murska Sobota je v avtomobil, ki ga je vozil Romun, najprej trčil voznik tovornega vozila, v tega pa voznik osebnega vozila. Nato je zaradi neprilagojene hitrosti trčilo še petih osebnih avtomobilov.

V nastajajoči koloni so se pozneje zgodile še druge prometne nesreče, in sicer trčenje avtobusa in osebnega avtomobila, trčenje dveh tovornih vozil in na uvozu na avtocesto še trčenje tovornega vozila in osebnega avtomobila.

V prometnih nesrečah so bili udeleženi državljani Romunije, Slovenije, Madžarske, Italije in Ukrajine. Trije udeleženci so bili lahko telesno poškodovani. Skupna materialna škoda na vozilih, zaščitni ograji in prometnih znakih je okrog 57.000 evrov.

Pomurska avtocesta med Lipovci in Mursko Soboto v smeri proti Mariboru je bila zaradi verižnega trčenja nekaj ur zaprta. Zoper povzročitelja prometne nesreče bo podana kazenska ovadba zaradi nevarne vožnje v cestnem prometu, so še navedli na soboški policijski upravi.