Foto: BoBo
Foto: BoBo

V Šmarju pri Jelšah je do tragičnega dogodka prišlo 24. februarja popoldne, ko je 66-letnik s streli iz pištole umoril moškega in žensko, ki sta prišla k njemu po službeni dolžnosti kot pomočnika sodnega izvršitelja. 27-letnik je umrl že na kraju dogodka na dvorišču pred hišo, 42-letnica pa v bolnišnici. Vse od dogodka je moški v priporu, po opravljeni kriminalistični preiskavi pa je tožilstvo prejšnji teden vložilo obtožnico zaradi dvojnega umora izvršiteljev, ki sta ukrepala pri uradnem dejanju.

Sorodna novica 66-letni osumljenec ustrelil dva pomočnika sodnega izvršitelja

Kot poroča časnik Večer, ga obtožnica bremeni, da je moril zaradi maščevalnosti in nizkotnih nagibov, zaradi česar mu za vsako od dejanj grozi najmanj 15 let zapora. Ob tem so na celjskem sodišču za Večer pojasnili, da je bilo v preiskavi ugotovljeno, da je bil 66-letnik ob dejanjih v stanju bistveno zmanjšane prištevnosti. Zaradi ponovitvene nevarnosti je še vedno v priporu.

Pomočnika sodnega izvršitelja sta na dom 66-letnika prišla zaradi njegovih dolgov. Ko sta mu povedala, da mu bosta zasegla avtomobil, se je ta z njima sprl. Najprej je prišlo do prerivanja, moški pa je nato odšel v hišo in se na dvorišče vrnil oborožen. Najprej je streljal na 27-letnika, ki je umrl na kraju dogodka, nato še proti 42-letnici, ki so jo hudo poškodovano odpeljali v celjsko bolnišnico, a je še isti dan umrla.

Kot je dan po dogodku povedal vodja celjskih kriminalistov Milan Vogrinec, so policisti storilca v preteklosti že obravnavali, vendar ne zaradi nasilja, pač pa zaradi premoženjskih zadev.