Na zatožno klop koprskega sodišča je danes sedel nekdanji načelnik urada za okolje in prostor na piranski upravni enoti Klavdij Mally. Foto: MMC RTV SLO
Na zatožno klop koprskega sodišča je danes sedel nekdanji načelnik urada za okolje in prostor na piranski upravni enoti Klavdij Mally. Foto: MMC RTV SLO
Mally pred sodnika

Proti Mallyju je pričal podjetnik in piranski podžupan Gašper Mišič, ki ga je leta 2007 tudi ovadil kriminalistom. Zgodba sega v leto 2003, ko je Mišič gradil elitno stanovanjsko sosesko. Za izdajo gradbenega dovoljenja in drugih dokumentov naj bi Mally pričakoval nagrado, je za TV Slovenija poročala Eugenija Carl.

Poslovni prostor naj bi kupil le fiktivno
Za nagrado naj bi hotel najprej stanovanje, nato en poslovni prostor. Ko je Mišič 230 kvadratov veliko in 660.000 evrov drago stanovanje prodal, naj bi ga Mally jezen poklical in mu dejal, da se ni držal dogovora. Za poslovni prostor pa je želel, da bi ga Mišič le fiktivno prodal - torej, da bi mu Mally nakazal 170.000 evrov, Mišič pa bi mu jih nato vrnil.

A Mally je po obravnavi za TV Slovenija dejal, da je njegova edina napaka ta, da je želel za svojega otroka kupiti poslovni prostor. "Na žalost je bil ta poslovni prostor Mišičeva last," je dodal.

15 ovadb, zdržala ena
Sicer pa je bilo zoper Mallyja v preteklosti vloženih 15 kazenskih ovadb, povezanih z nepremičninskimi posli in gradbenimi dovoljenji, a so bile vse razen zadnje ovržene. "20 let sem delal na tem delovnem mestu v upravni enoti in če bi bilo kaj od tega res, bi verjetno že kdo kaj ugotovil."

Zanika urejanje dokumentacije za Golobiča
V javnosti pa se pojavljajo glasni namigi o tem, da naj bi mimo občinskih odlokov priskrbel gradbena in druga dovoljenja nekaterim političnim veljakom, ki so gradili v piranski občini.

Med drugimi se omenja tudi Gregorja Golobiča in Antona Anderliča, vendar je Mally to danes znova odločno zanikal. "Za nobenega od teh nisem urejal dokumentacije," pravi. Vendar pa naj bi po zanesljivih virih obstajali dokumenti, da je bilo drugače.

Mally pred sodnika