V prometni nesreči, ki se je na relaciji Škofja Loka–Železniki zgodila v soboto popoldne, je po podatkih policije 30-letni voznik z avtomobilom vozil proti Železnikom in zapeljal na nasprotno smerno vozišče, po katerem je pravilno pripeljal 58-letni motorist.

Zgodilo se je trčenje, v katerem je bil motorist hudo poškodovan in so ga s helikopterjem Slovenske vojske prepeljali v zdravstveno ustanovo. V ponedeljek pa so bili na Policijski upravi Kranj obveščeni, da je motorist za posledicami poškodb umrl.

V nesreči je bil lažje poškodovan tudi 30-letni voznik avtomobila, ki so ga z reševalnim vozilom prav tako odpeljali v zdravstveno ustanovo. Za voznika avtomobila policisti vodijo postopek zaradi kaznivega dejanja s področja varnosti javnega prometa.

V prometnih nesrečah, ki so jih gorenjski policisti obravnavali letos, je bilo 12 ljudi hudo poškodovanih, lani v enakem obdobju 14, lahko poškodovanih pa 86 (lani 101). Med letošnjimi prometnimi nesrečami je bila v 80 nesrečah vzrok neprilagojena hitrost, podobno je bilo tudi lani v enakem obdobju.

Kot še navajajo gorenjski policisti, največ prometnih nesreč obravnavajo ob petkih in med 9. in 15. uro.

Foto: BoBo
Foto: BoBo