Na območju Mengša je zagorelo devet tovornih vozil v lasti podjetja Leka plus. Foto: GZ Mengeš
Na območju Mengša je zagorelo devet tovornih vozil v lasti podjetja Leka plus. Foto: GZ Mengeš
Zagorelo 9 tovornjakov Leka Plus

Požar v Kostrivnici, ki je zajel gospodarsko poslopje, je uničil traktor in druge kmetijske stroje, večino živine pa je reševalcem uspelo rešiti. Vzrok za požar je bila najverjetneje dotrajana električna napeljava. Škoda znaša 100.000 evrov.

Tudi v naselju Topla v občini Črna na Koroškem sta zagorela objekt za spravilo drv in kurilnica. Škoda je ocenjena na približno 20.000 evrov, vzrok še ni znan, je pa izključena tuja krivda. Pri gašenju se je poškodovalo nekaj domačinov in gasilec, ki so dobili opekline.

Gasilci so posredovali tudi na Gomilskem, kjer je zagorela streha stanovanjske hiše pri dimniku. Požar je v celoti uničil streho. Tudi v tem primeru je bila tuja krivda izključna, škoda pa ocenjena na 45.000 evrov.

V Mengšu škode za 740.000 evrov
Več škode pa je na območju Mengša, kjer je v nedeljo okoli 23.15 zagorelo devet tovornih vozil. Gasilcem je požar uspelo pogasiti. Kot so sporočili s Policijske uprave Ljubljana, je sedem tovornih vozil popolnoma uničenih, dve pa delno. Po nestrokovni oceni je nastalo za približno 740.000 evrov škode.

Dogodek ima elemente naklepnega kaznivega dejanja, kriminalisti pa preiskavo nadaljujejo. Tovornjaki so bili v lasti podjetja Leka plus in lastnika Mirana Srčnika. Njegovo podjetje je javnosti postalo znano ob odprtju parka Stožice, ko je zaradi neplačanih računov za opravljena dela grozil, da bo s tovornjaki blokiral park. Srčnik, ki vozil ni imel zavarovanih, je prepričan, da se je nekdo načrtno spravil nanj, saj je pred enim mesecem zagorel tudi njegov bager v kamnolomu Hrastenice.

Foto: GZ Mengeš

Zagorelo 9 tovornjakov Leka Plus