Proces proti trojici se je začel oktobra 2008, takratnemu tožilcu Robertu Stojku pa je do danes uspelo prebrati le obtožnico. Foto: MMC RTV SLO
Proces proti trojici se je začel oktobra 2008, takratnemu tožilcu Robertu Stojku pa je do danes uspelo prebrati le obtožnico. Foto: MMC RTV SLO

Znano je, da je zdaj že nekdanji tožilec Robert Stojko osumljen prejetja 25 tisoč evrov podkupnine. Stojko je bil do odvzema prostosti in pripora tožilec, ki je trojici osumljenih (Boštjani Sercu, Ervinu Železnu in Branku Ošlaju) očital ponarejanje listin in zlorabo položaja.

Obravnava na murskosoboškem okrožnem sodišču ni bila popolna, saj sta zagovornika Serca in Železna zaradi zdravstvenih razlogov opravičila svoja varovanca. Predsednik senata Branko Palatin je zato napovedal, da ju bodo na prihodnjo glavno obravnavo, ta naj bi bila 9. decembra, privedli.

Zagovorniki trojice obtoženih govoric o povezanosti procesa s priprtjem Stojka niso komentirali.

Preprodali naj bi 26.000 vstopnic
Sojenje se nanaša na dejanje iz let 2003 in 2004, začelo pa se je oktobra 2008. Takratnemu tožilcu Robertu Stojku je do zdaj uspelo le prebrati obtožnico, v kateri je Serca in Železna obtožil preprodaje 26 tisoč vstopnic v kopališče Term 3000, Ošlaja pa, da kot njun nadrejeni ni opravil svojega dela in dejanja odkril ter preprečil.

Ošlaj, ki je edini, ki se ne brani z molkom, je v zagovoru dejal, da sploh ni bil njun nadrejeni in da ni storil očitanega kaznivega dejanja.