Na pomoč pri gašenju je prišel tudi helikopter. Foto: BoBo/Nik Bertoncelj
Na pomoč pri gašenju je prišel tudi helikopter. Foto: BoBo/Nik Bertoncelj

Kot je za STA povedal poveljnik operativne gasilske enote Gasilsko-reševalne službe Jesenice Robert Kejžar, ki je skupaj s šestimi prostovoljnimi gasilskimi društvi požar pogasila, je požar izbruhnil na težko dostopnem terenu približno sto metrov nad Jesenicami. Kaže, da sta zagorela suha trava oziroma podrastje, samega vzroka in izvora požara pa še niso ugotavljali.

"Najprej smo se osredotočili na to, da požar na vrhu čim prej ujamemo, da se neha širiti," je dejal Kejžar in pojasnil, da se je požar širil proti vrhu, kjer so nekateri gospodarski in počitniški objekti, medtem ko hiše v dolini niso bile ogrožene.

Gašenje je zaradi težko dostopnega terena zahtevno. Gasilci so z vozili prišli po cesti najdlje, kot je bilo mogoče, nadaljevali so peš in si pri gašenju pomagali z visokotlačnimi cevmi in lopatami. "Požar je omejen in se ne širi več. Zalivamo še čelo, robove in žarišča, ki so notri. Na pomoč je prišel tudi helikopter, ki bo zalil žarišča v sredini," je dopoldne pojasnil Kejžar. Pozneje so požar povsem pogasili.

Kot so pozneje pojasnili na policijski upravi Kranj, je gorelo na območju v velikosti enega hektarja. Po njihovih navedbah je nastala minimalna materialna škoda. Policisti so kraj zavarovali in bodo opravili ogled, po vseh zbranih obvestilih bodo o dogodku obveščali pristojno državno tožilstvo.