Samo na območju PU-ja Maribor so gasilci v soboto posredovali pri dveh požarih v hišah. Foto: Televizija Maribor
Samo na območju PU-ja Maribor so gasilci v soboto posredovali pri dveh požarih v hišah. Foto: Televizija Maribor

V soboto zjutraj je izbruhnil požar na stanovanjski hiši v Zgornjih Poljčanah v občini Poljčane. Požar so pogasili gasilci, poškodovan ni bil nihče. Materialna škoda je bila nestrokovno ocenjena na 25.000 evrov.

Policisti so opravili ogled kraja požara in ugotovili, da je požar izbruhnil okoli 6.45 zaradi napake na električni napeljavi, zgorela je celotna kuhinja. O vseh ugotovitvah bodo policisti podali poročilo pristojnemu tožilstvu, so sporočili s PU-ja Maribor.

Pozno popoldne pa je požar izbruhnil še na stanovanjski hiši v Mestnem vrhu v občini Ptuj. Požar so pogasili gasilci, poškodovan ni bil nihče. Materialna škoda po prvih nestrokovnih ocenah znaša 80.000 evrov. Vzrok za požar še ni znan, policisti in kriminalisti bodo ogled kraja požara opravili danes.

Sicer pa je po poročanju uprave za zaščito in reševanje samo v zadnjih 24 urah po državi izbruhnilo več dimniških požarov, npr. v naselju Črna (občina Kamnik), v Trenti (občina Bobec), v naselju Povžane (občina Hrpelje-Kozina), v Dolenji Stari vasi (občina Šentjernej), ki so se po zaslugi hitrih gasilskih intervencij končali brez hujših posledic.

Poleg tega je v Zgornji Ščavnici, občina Sveta Ana, zagorelo v kurilnici stanovanjske hiše, v naselju Gornja Lokvica, občina Metlika, pa je gorela brunarica.