Požar je pogašen. Foto: PGD Boštanj
Požar je pogašen. Foto: PGD Boštanj

Po navedbah občine Sevnica požar ni ogrožal okolice. Se je pa po navedbah očividcev z območja požara valil gost črn dim.

Referent za stanovanjske zadeve in civilno zaščito v občini Sevnica Borut Simončič je za STA sporočil, da je v tovarni prišlo do vžiga neke vrste lesnega prahu, v podjetju se namreč ukvarjajo s predelavo hrane za živali. Aktivirane so bile prostovoljne gasilske enote Sevnica, Boštanj, Tržišče, Loka in poklicna gasilska enota Krško, ki so požar pogasile.

V akciji je sodelovalo 58 gasilcev z 10 vozili in petimi cisternami, na prizorišču pa bo ostala požarna straža, je navedel Simončič. Policisti Policijske uprave Novo mesto so sporočili, da so območje, kjer se je zgodil požar, zavarovali, več informacij o nastanku požara pa bodo posredovali v prihodnjih dneh.

Tovarna Tanin Sevnica je kemična tovarna, v kateri izdelujejo rastlinske ekstrakte za različna področja – od tehničnih ekstraktov za usnjarstvo do prehranskih, namenjenih tako za prehrano živali kot za prehrano ljudi (enologija), navajajo na svoji spletni strani.