Za osumljenca naj bi se prostituiralo najmanj deset deklet, vsak dan pa naj bi na podlagi tega pridobila protipravno premoženjsko korist v višini okoli 500 evrov. Foto: MMC RTV SLO
Za osumljenca naj bi se prostituiralo najmanj deset deklet, vsak dan pa naj bi na podlagi tega pridobila protipravno premoženjsko korist v višini okoli 500 evrov. Foto: MMC RTV SLO

Za osumljenca naj bi se prostituiralo najmanj deset deklet, vsak dan pa naj bi na podlagi tega pridobila protipravno premoženjsko korist v višini okoli 500 evrov. Dekleta sta 47-letnik in 45-letnica pridobivala z neposrednim novačenjem v nočnih lokalih po Sloveniji in s trgovanjem oziroma prevzemanjem deklet od drugih oseb, so sporočili s PU-ja Koper.

V primer naj bi bil vpleten tudi policist, ki je bil v sredo zaslišan na sodišču, nato pa so ga izpustili. Zdaj naj bi bil na bolniškem dopustu, s primerom pa se ukvarja soecializiran oddelek vrhovnega državnega tožilstva, je poročala TV Slovenija.

Dekleta so bila nastanjena v prostorih društva, ki sta ga ustanovila zakonca. Od svojega dnevnega zaslužka sta jim morala plačevati provizijo, ki je znašala polovico vsakega plačila, ki so ga prejele. Za eno storitev so dekleta zaračunavala sto evrov in več. Tri dekleta so državljanke Dominikanske republike, tri so Ukrajinke, ter po ena Slovenka, Madžarka, Romunka in Kazahstanka.

Dekletom odrejala dnevni urnik in jim določala ceno za spolne usluge
Nad dekleti sta zakonca vršila tudi neprestan psihični pritisk in jih nadzirala tudi v prostem času. Sama sta jim določala dnevni urnik pa tudi ceno, ki so jo morale zaračunati za spolne usluge. Zakonca sta, ker naj bi v prostorih društva nastanila večje število tujih državljank, ki sta jih prevzela od tretje osebe in so se nato prostituirale, osumljena tudi trgovine z ljudmi.

Omenjena tretja oseba, ki je dekleta priskrbela, je bila kazensko ovadena v kriminalistični preiskavi, ki je bila zaključena februarja, ko so koprski kriminalisti zaradi suma zlorabe prostitucije in trgovine z ljudmi kazensko ovadili tri ljudi. Vsi so že od februarja v priporu. Med preiskavo so kriminalisti prišli do omenjenih zakoncev in tudi zoper njiju uvedli preiskavo. Za omenjena kazniva dejanje je zagrožena kazen od enega do desetih let zapora.