Policija je pri prijetju nepridipravov sodelovala tudi z Dursom. Foto: BoBo
Policija je pri prijetju nepridipravov sodelovala tudi z Dursom. Foto: BoBo

Ovadene osebe so stare od 18 do 40 let, v ovadbah pa jih policija bremeni od pranja denarja, uničenja poslovnih listin do zlorabe položaja. Z novomeške policijske uprave so sporočili, da so kriminalisti ugotovili, da so osumljenci kriminalne združbe prek družb iz Ljubljane in Maribora ter s pomočjo samostojnega podjetnika iz Maribora v EU-ju pridobili 24 vozil visokega cenovnega razreda. Ob prodaji vozil v Sloveniji nista bila plačana davka na motorna vozila in dodano vrednost. Tako so si osumljenci nezakonito pridobili dobrih 345.000 evrov.

Kriminalisti so svoj sum davčne utaje sporočili Dursu, ki je opravil inšpekcijski pregled v Ljubljani in na območju Maribora. Ugotovili so, da je eden izmed osumljencev denar, pridobljen z davčnimi utajami, uporabil pri nadaljnji gospodarski dejavnosti. Prejet denar je dvignil in z njim plačeval svoje obveznosti. Osumljenca so kriminalisti ovadili zaradi suma pranja denarja v znesku več kot 235.000 evrov.

Novomeški kriminalisti so opravili tudi finančno preiskavo in na Okrožno državno tožilstvo Novo mesto s kazensko ovadbo podali tudi pobudo za zaseg 345.415 evrov.