Policisti so med hišno preiskavo naleteli na grozljiv prizor. Uporabljene igle za vbrizgavanje mamil so ležale naokoli, otrok pa je imel dostop do njih. Foto: BoBo
Policisti so med hišno preiskavo naleteli na grozljiv prizor. Uporabljene igle za vbrizgavanje mamil so ležale naokoli, otrok pa je imel dostop do njih. Foto: BoBo

Policisti so v preteklih dneh zaradi suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi snovmi opravili hišno preiskavo pri 47-letni Celjanki, so sporočili s PU-ja Celje.

Pri hišni preiskavi stanovanja so zasegli manjšo količino prepovedanih snovi, v stanovanju pa so našli tudi več uporabljenih igel za vbrizgavanje prepovedanih drog, ki jih je otrok lahko dosegel, z njimi pa bi se lahko poškodoval. Osumljena in otrok sta živela v neprimernem, neogrevanem, zanemarjenem prostoru, neprimernem za bivanje otroka s posebnimi potrebami.

Zaradi nevzdržnih življenjskih razmer, v katerih je živel otrok, je bil o tem obveščen Center za socialno delo Celje, ki je otroka začasno odvzel in namestil v varno okolje.

Zanemarjen tudi pasji mladič

Pri hišni preiskavi je bil najden tudi pasji mladič, ki ni imel ustreznih listin in ni bil primerno negovan, zaradi česar sta ukrepala inšpektorja Uprave RS za hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin ter psa začasno odvzela in ga namestila v karanteno.

Osumljeno 47-letnico bodo kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivih dejanj neupravičena proizvodnja in promet s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi in postopki v športu ter predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog ter zanemarjanja mladoletne osebe in surovega ravnanja.

Uvedli bodo tudi prekrškovni postopek zaradi kršitev določil zakona o zaščiti živali.