20. 9. 2021 Foto: TV Slovenija/posnetek zaslona
20. 9. 2021 Foto: TV Slovenija/posnetek zaslona

V stanovanju v devetem nadstopju je zagorelo ob 1.22, sporoča uprava za zaščito in reševanje. Posredovali so gasilci Gasilske brigada Ljubljana in PGD Črnuče, ki so že razširjen požar pogasili, prezračili celoten objekt in zaprli plinsko napeljavo.

Prostovoljno gasilsko društvo Ježica je sporočilo, da je tudi sodelovalo pri intervenciji.

Po poročanju TV Slovenija naj bi v navedenem stanovanju prišlo tudi do eksplozije. V njem živi ena oseba, a je takrat ni bilo doma.

Evakuirali so 74 stanovalcev iz več nadstropij in jih začasno namestili v avtobus. Dežurni delavec elektropodjetja je izklopil elektriko v zgorelem stanovanju. Po končani intervenciji so se vsi lahko vrnili v stanovanja, so še sporočili z uprave.

Posledice na fasadi. Foto: BoBo/Borut Živulović
Posledice na fasadi. Foto: BoBo/Borut Živulović

Stanovanje, v katerem je zagorelo, je v celoti pogorelo, nastalo je za najmanj 300.000 evrov gmotne škode, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana. Kriminalisti bodo opravili ogled, da bi odkrili vzrok požara, o vseh ugotovitvah pa obvestili pristojno državno tožilstvo.

Kot je za Slovensko tiskovno agencijo pojasnil Robert Okorn iz Gasilske brigade Ljubljana, je zagorelo v stanovanju v devetem nadstropju, ob prihodu gasilcev pa je bilo celotno stanovanje že v plamenih. Požar se je širil z balkona v nadstropje višje. Ker v gorečem stanovanju ni bilo nikogar, so morali vanj vstopiti na silo, nato pa so požar v nekaj minutah pogasili.

Takoj zatem so prezračili celoten objekt, hodnike, stopnišča in posamezna stanovanja, ki so bila zadimljena, hkrati pa izmerili vsebnost morebitnih plinov in ogljikovega monoksida, a odstopanj niso zaznali. V intervenciji, ki so jo končali okoli pol petih zjutraj, je po njegovih besedah sodelovalo 36 gasilcev s pomočjo 11 gasilskih vozil.

Ponoči zagorelo stanovanje na Bratovševi ploščadi