V bolnišnici ovadbe niso želeli komentirati. Foto: BoBo
V bolnišnici ovadbe niso želeli komentirati. Foto: BoBo

Kazenska ovadba je vložena proti bolnišnici kot pravni osebi, pa tudi proti strokovni vodji bolnišnice Ani Medved, predstojniku ginekologije v tej bolnišnici Miroslavu Jurci in proti zdravnici Maji Merkun, je pojasnil odvetnik staršev Milan Vajda.

Mati umrlih otrok je namreč 12. januarja v bolnišnici rodila dva mrtva otroka, ki sta umrla že nekaj dni pred načrtovanim porodom v 38. tednu nosečnosti. V skladu s stroko naj bi pri nosečnostih dvojčkov v eni posteljici porod opravili nekaj tednov prej.

Po navedbah Vajde so ovadeni zavestno odlašali s porodom, zaradi česar sta oba otroka umrla, zaradi zapoznelega poroda pa je bilo ogroženo in poslabšano tudi zdravje porodnice.

Zaradi primera so v bolnišnici zaprosili zdravniško zbornico za zunanji strokovni nadzor, ki še vedno ni dokončan. Prav tako ni končan notranji strokovni nadzor, ki so ga v trboveljski bolnišnici odredili januarja. Direktorica bolnišnice Marina Barovič je dejala, da v bolnišnici ne bodo podajali nobenih informacij o primeru, dokler strokovni nadzor zdravniške zbornice ne bo zaključen.