Prometno nesrečo je zakrivil slovenski državljan, ki je trčil v osebno vozilo z nemško registracijo. Foto: MMC RTV SLO
Prometno nesrečo je zakrivil slovenski državljan, ki je trčil v osebno vozilo z nemško registracijo. Foto: MMC RTV SLO
Prometna nesreča, policija
Za nesrečo je bila kriva vožnja v napačno smer. Foto: BoBo

Nekaj pred šesto uro zjutraj sta na odseku Rogoza-Maribor center proti Avstriji čelno trčili dve osebni vozili. Policijski inšpektor s Policijske uprave Maribor Branko Pivljakovič: "Po prvih ugotovitvah je vzrok nesreče vožnja v napačno smer po avtocesti." Avtocesta je bila zaprta več kot štiri ure, zastoji so nastajali tudi na vzporednih regionalnih in lokalnih cestah.

Nesrečo je povzročil mlajši voznik, slovenski državljan, ki je po poročanju Radia Slovenija z veliko hitrostjo trčil v nasproti vozeče osebno vozilo nemških registrskih oznak. Povzročitelj nesreče je umrl, drugi voznik je huje poškodovan, njegova sopotnica pa lažje. Okoliščine in vključen radijski sprejemnik so nanesli, da v nesrečo ni bilo vpletenih še več vozil.

Voznica Nevenka Lukič iz Maribora je imela srečo: "Za romunskim poltovornjakom sem vozila proti Mariboru, ko sem slišala po radiu prometne informacije, da voznik iz Šentilja vozi v napačno smer, imela sem že vklopljen levi smerokaz, a sem se odločila, da ostanem za tovornjakom, to mi je rešilo življenje. Danes sem bila blizu onstranstva."

Nesreča se je zgodila na avtocesti, kjer se prometne nesreče dogajajo dokaj redno. Predstavnik za odnose z javnostmi Policijske uprave Maribor Miran Šadl: "Včasih smo obveščeni, da se dogajajo vožnje v napačno smer, največkrat tega potem ne potrdimo, kakšni so razlogi, je težko reči, mogoče včasih vozniki dokaj hitro ugotovijo, da vozijo v napačno smer in obrnejo, ali pa gre kdaj mogoče tudi za potegavščino."

Črni mejnik v prometni statistiki se je sicer zgodil preteklo nedeljo, ko je v prometni nesreči umrla stota smrtna žrtev na slovenskih cestah letos. V enakem obdobju lani je bilo smrtnih žrtev 90. Ta konec tedna sta v prometnih nesrečah umrli dve osebi.

Po napačni strani avtoceste v smrt
Po napačni strani avtoceste v smrt