Požar na lopi in stanovanjski hiši, ki je na Mlaki pri Kranju izbruhnil v noči na sredo, je povzročil veliko gmotno škodo. Gasilci so po tem, ko jim je uspelo pogasiti požar, hišo pokrili, da ne bi nastajala dodatna škoda. Vendar pa je tudi zaradi škode na opremi in inštalacijah hiša neprimerna za bivanje.

Kot kažejo prve ugotovitve, naj bi bilo škode za 200.000 evrov, hišo pa bo najverjetneje treba podreti in na novo zgraditi, je povedala predsednica krajevne organizacije Rdečega križa Kokrica Marinka Delavec.

Zbiranje sredstev za pomoč družini

Kranjsko območno združenje Rdečega križa Slovenije in krajevna organizacija Rdečega križa Kokrica organizirata humanitarno akcijo zbiranja sredstev za pomoč družini Mohar. V ta namen so odprli transakcijski račun št. 07000-0000100776 s sklicem 11-2020 in pripisom Požar Mlaka.

Sorodna novica Požar v Kranju odvzel dom šestim ljudem

Sedemčlanska družina Mohar je tako ostala brez strehe nad glavo. Trenutno člani družine bivajo pri sorodnikih oziroma znancih, začasno rešitev pa iščejo tudi s pomočjo kranjske civilne zaščite.

Kriminalisti, ki so v sredo na kraju dogodka zavarovali sledi, medtem nadaljujejo preiskavo vzroka požara. Ta tako za zdaj še ni znan, je povedal predstavnik za odnose z javnostmi na Policijski upravi Kranj Bojan Kos.

V požaru, ki je izbruhnil nekaj po polnoči v noči na sredo, sicer ni bil nihče poškodovan. Lastniki hiše, ki so bili tedaj v njej, so se pravočasno rešili na varno.

V intervenciji je posredovalo 49 poklicnih in prostovoljnih gasilcev, ki so v dveh urah in pol požar pogasili, do zgodnjih jutranjih ur pa nadaljevali razkopavanje in iskanje manjših žarišč.