Foto:
Foto:

Komisija, ki je pregledala dokumentacijo, je ugotovila, da izbrani urgentni zdravnik Slavoljub Radosavljević, ki sicer še ni pridobil licence za opravljanje dela v Sloveniji, po simptomih ni posumil, da gre za zastrupitev z ogljikovim monoksidom. Zaradi zastrupitve je deček kasneje umrl, njegovo mater in bratca pa so v kritičnem stanju prepeljali v bolnišnico.

Fanta je Radosavljević pregledal le dan pred tragedijo, potem ko je družina zaradi slabega počutja poiskala zdravniško pomoč.

Vendar pa po mnenju komisije zdravnik niti ob dodatnih laboratorijskih testiranjih ne bi mogel prepoznati zastrupitve s plinom, če ne bi direktno posumil nanjo. Izredni strokovni in upravni nadzor bo v zdravstveno-reševalnem centru Ravne ločeno opravilo še ministrstvo za zdravje.

Izvedenec za dimnovodne in kurilne naprave pa je potrdil, da se je smrtonosna koncentracija ogljikovega monoksida v stanovanju ustvarila zaradi neočiščenega dimnika, v katerem se je kopičil plin. Ogljikov monoksid je nato prodrl skozi špranje v stanovanje in povzročil tragedijo.