Policisti so o ugotovitvah in poginih mačk obvestili Občino Sežana, Zdravstveni inšpektorat RS in Veterinarsko upravo RS. Foto: EPA
Policisti so o ugotovitvah in poginih mačk obvestili Občino Sežana, Zdravstveni inšpektorat RS in Veterinarsko upravo RS. Foto: EPA

Neznani storilec naj bi od 20. oktobra do 5. novembra 2009 v okolici stanovanjskih blokov na Cesti na Lenivec in Cankarjevi ulici odvrgel več mesnih kroglic. Pojedlo jih je več živali, ki so nato poginile. Do zdaj so policisti dobili prijavo o osmih poginulih živalih, sumijo pa, da jih je poginilo še več.

Psička poginila v hudih mukah
Med poginulimi živalmi je tudi psička, ki jo je domačinka v začetku novembra odpeljala na sprehod. Psička je našla in zgrabila eno izmed mesnih kroglic, a je lastnica to opazila in ji kroglico odvzela. Še isti dan se je psička začela tresti, zato jo je lastnica odpeljala k veterinarju. Kljub pomoči je po besedah lastnice v hudih mukah poginila.

Kroglice so lahko nevarne tudi za ljudi
Policisti Policijske postaje Sežana so takoj po prijavi začeli zbirati obvestila. Prve analize mesne kroglice kažejo, da ta vsebuje neznan strup, šlo pa naj bi za organofosforno snov.

Vse občane policija poziva, da naj, če imajo informacije o dogodku, pokličejo na številko 113
oz. na anonimno številko 080 1200 in sporočijo podatke, s pomočjo katerih bi lahko ugotovili, kdo je kroglice pripravil in odvrgel. Te so namreč lahko nevarne tudi za ljudi.