V primeru pravnomočne obsodbe grozi 40-letnemu zobozdravniku od šest mesecev do deset let zapora. Foto: BoBo

"Kot sem predvideval, obtoženi krivde ni priznal, zato tudi nisem podal predloga glede kazenske sankcije. Po izvedenem dokaznem postopku pa bomo videli, kako naprej," je po opravljenem predobravnavnem naroku povedal višji državni tožilec Zoran Klinc. Vsebine obtožnice ni razkril, saj je bil narok zaradi varovanja osebnosti obtoženega zdravnika in oškodovanke, ki je domnevno spolno nasilje prijavila organom pregona, zaprt za javnost. Enako bo veljalo za celotno glavno obravnavo.

Obramba obdolženega ni dajala izjav.

Dogodek sega v leto 2016

Zobozdravniku se po poročanju časopisov Dnevnik in Večer očita, da je novembra 2016 v zobozdravstveni ambulanti v Mariboru spolno napadel takrat 30-letno pacientko. Ženski naj bi se med nadlegovanjem uspelo izmuzniti iz ambulante.

Napadel naj bi tudi njeno sestro dvojčico, domnevno celo posilil, a je ta zadeva še v fazi sodne preiskave.

Še vedno zaposlen, a trenutno na bolniškem dopustu

Obdolženi je še zmeraj zaposlen v Zdravstvenem domu dr. Adolfa Drolca Maribor, a naj bi bil trenutno na bolniškem dopustu. Po poročanju medijev nadaljuje specializacijo oralne kirurgije, čeprav so bili v vodstvu zavoda že lani seznanjeni s podatkom, da je v kazenskem postopku.
Vodstvo zdravstvenega doma vztraja, da so za obtožbe izvedeli od medijev in zatem sprožili ustrezne postopke. Kot je danes povedal direktor Jernej Završnik, bodo ukrepali skladno z ugotovitvami sodišča, čakajo pa tudi navodila zdravniške zbornice.

Zobozdravnik stopil pred sodišče