Predlogi

Odbojka
Hokej
Tenis

Rezultati iskanja

Zaradi testiranja je dodanih umetnih 2 sekunde delaya.

Gospodarstvo - Arhiv

Bencin cenejši, dizel dražji

Opolnoči se bo bencin pocenil za dva centa, na 1,335 evra, dizel pa podražil za 0,1 centa, na 1,293 evra za liter, so sporočili z gospodarskega ministrstva.

Mrak: Kriza je neizogibna, toda evro je danes robustnejši

Do nove krize bo prišlo. Po eni strani je evrsko območje nanjo bolje pripravljeno, saj je oboroženo z novimi institucionalnimi mehanizmi, po drugi strani pa so države danes bolj zadolžene, ECB ima manj manevrskega prostora, opozarja ekonomist Mojmir Mrak.

Google Huaweiu omejil uporabo Androida

Google je ustavil posodabljanje operacijskega sistema Android na Huaweievih pametnih telefonih, novi modeli pa tudi ne bodo imeli dostopa do nekaterih priljubljenih Googlovih aplikacij, med njimi YouTuba in zemljevidov ter Gmaila.

Negativen teden na Wall Streetu, popravek doživel tudi bitcoin

Na Wall Streetu se je teden končal tako, kot se je začel: s skrbmi, da trgovinska pogajanja med ZDA in Kitajsko ne peljejo v želeno smer.

Omejitev tranzitnega tovornega prometa proti Starodu in Jelšanam

Direkcija za infrastrukturo bo s prvim junijem omejila tranzitni promet na glavnih cestah Postojna-Jelšane in Kozina-Starod ter ga preusmerila na avtocestno omrežje. Domačini so nad spremembo navdušeni.

ZDA ukinile carine na uvoz kanadskega jekla in aluminija

ZDA so s Kanado dosegle dogovor o ukinitvi carin na uvoz jekla in aluminija, kar bi lahko vodilo v sprejetje novega severnoameriškega trgovinskega dogovora.

Petrol v tem letu z večjim dobičkom

Skupina Petrol je v prvem četrtletju ustvarila 18,2 milijona evrov čistega dobička, ki je za dva odstotka višji od primerljivega lanskega.

Bo prihodnje leto po žepih udaril davek na digitalne storitve?

Odbor DZ-ja za finance je na predlog Levice sprejel sklep, v katerem vladi predlaga, naj do aprila 2020 v obravnavo posreduje novelo zakona, ki bo septembra leta 2020 v Sloveniji uvedel davek na digitalne storitve.

Evropska komisija petim bankam naložila milijardno kazen

Evropska komisija je petim mednarodnim bančnim velikanom zaradi kartelnega dogovarjanja o strategijah pri trgovanju s tujimi valutami naložila dve kazni, skupaj težki 1,07 milijarde evrov.

Osrednjeslovenska regija lani z zelo dobrimi gospodarskimi rezultati

Tako kot celotno slovensko gospodarstvo je tudi osrednjeslovenska regija, najbolj razvita med regijami, lani dosegla bistveno boljše rezultate. Podjetja so za okoli tretjino povečala dobiček, precej se je okrepila tudi dodana vrednost.

Ši: Pomanjkanje inovacij je Ahilova peta kitajskega gospodarstva

Kitajski predsednik Ši Džinping je opozoril, da je pomanjkanje inovacij Ahilova peta Kitajske, in obžaloval, da je kitajsko gospodarstvo samo veliko, ne pa tudi močno.

Predor Karavanke: Zavrnjena pritožba Kolektorja in Gorenjske družbe

Državna revizijska komisija (DKOM) je zavrnila pritožbi Kolektorja CPG ter Gorenjske gradbene družbe skupaj s češkim Metroslavom v postopku javnega naročanja izgradnje vzhodne cevi predora Karavanke.

Gorjup edini kandidat za nov mandat predsednika GZS-ja

Sedanji predsednik Gospodarske zbornice Slovenije Boštjan Gorjup je edini podal kandidaturo za novega predsednika GZS-ja.

Zorko: Drugi tir je s posojilom EIB-ja postal evropski projekt

Odbor direktorjev Evropske investicijske banke (EIB) je odobril 250 milijonov evrov vredno posojilo za projekt drugi tir Divača-Koper, potem ko je odločitev o tem aprila prestavil. Zdaj se bodo z EIB-jem začeli tehnični pogovori o oblikovanju posojila.

Triglav v prvem četrtletju z osemodstotno rastjo dobička

Skupina Triglav je v prvih treh mesecih letos zbrala 317 milijonov evrov bruto premij, kar je osem odstotkov več kot v istem obdobju lani. Prav tako se je za osem odstotkov okrepil konsolidiran dobiček pred davki in dosegel 29,9 milijona evrov.

Pocenili so se klici iz domače v druge države Evropske unije

Znižali so se stroški klicev in pošiljanja kratkih sporočil iz domače države v katero od drugih članic EU-ja. Operaterji lahko za klic zaračunajo največ 19 centov na minuto, za SMS pa 6 centov (+DDV).

Bitcoin spet leti v nebo; ga bo medse sprejel tudi eBay?

V ponedeljek, ko so se delniški trgi močno stresli, je bitcoin pridobil okrog tisoč dolarjev, njegova cena pa je v torek presegla osem tisoč dolarjev. Gre za novo kriptonorijo ali pa rast tokrat temelji na bolj trdnih temeljih?

Katero delo je prekarno? Mnenja ostajajo različna.

"V prekarnost sodi vsekakor espejevstvo, agencijsko delo, delo za določen čas, pa tudi skrajšan delovni čas," je naštel Črt Poglajen z inštituta. "O prekariatu govorimo, ko se netipične oblike dela uporabljajo nezakonito," pa je dejala Tatjana Čerin, GZS.

Gospodarske družbe lani ustvarile 4,2 milijarde čistega dobička

S 4,2 milijarde evrov neto čistega dobička leta 2018 so gospodarske družbe ustvarile kar za 16 odstotkov več dobička kot leta 2017. Delež tega dobička glede na prihodke družb je bil višji kot v vseh prejšnjih letih, razen leta 2007.

Stopnja brezposelnosti v Veliki Britaniji najnižja v zadnjih 45 letih

V Veliki Britaniji je bila brezposelnost v prvem trimesečju 3,8-odstotna, najmanj v zadnjih 45 letih. Stopnja zaposlenosti je bila v tem obdobju okoli 76,1-odstotna, kar je izenačen rekord. Analitiki: podjetja raje kopičijo delovno silo kot vlagajo.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...