Predlogi

Odbojka
Hokej
Tenis

Rezultati iskanja

Zaradi testiranja je dodanih umetnih 2 sekunde delaya.

Gospodarstvo - Arhiv

Zorko in Brezigar nastopila mandat v upravi družbe 2TDK

Nova uprava družbe 2TDK, ki vodi projekt gradnje drugega tira, zdaj šteje tri člane, poleg Žarka Sajiča sta v njej še novi direktor uprave Dušan Zorko in Marko Brezigar.

Stavka na nemških letališčih zaradi zahtev po višjih plačah

Varnostno osebje na frankfurtskem in drugih nemških letališčih je začelo 18-urno opozorilno stavko. Razlog so zahteve po višjih plačah.

Kmetje zaskrbljeni, ker Avstrijci množično kupujejo rodovitno zemljo v Pomurju

Pomurski kmetje opozarjajo, da predvsem v Apaški dolini ostajajo brez zemlje. Avstrijski kmetje namreč množično kupujejo slovensko zemljo, pri nakupu imajo enake pravice, hkrati pa so premožnejši in hitro pridejo do posojil.

Podražitev 95-oktanskega bencina in dizla za 1,1 centa oz. 1,4 centa

Regulirani pogonski gorivi, neosvinčeni 95-oktanski bencin in dizel, se bosta podražili. Liter 95-oktanskega bencina bo od polnoči dražji za 1,1 centa, liter dizla pa za 1,4 centa.

Prihodnost nove Lekove tovarne na Prevaljah še vedno neznanka

Medtem ko so gradbena dela na glavnem objektu nove Lekove tovarne na Prevaljah končana, je prihodnost obrata še neznanka. Novartis kljub napovedim odločitve še ni sprejel.

Teden vseevropskega zadolževanja, a poziv po previdnosti prihaja iz ZDA

Če gre zaupati preteklim vzorcem, bo leto 2019 na Wall Streetu pozitivno, saj je bilo prvih pet dni pozitivnih. Vedno več analitikov medtem zatrjuje, da je trg decembra za seboj pustil dno.

Kupnina od nove obveznice za zmanjšanje dolga

Slovenija je na začetku tedna izdala za 1,5 milijarde evrov desetletnih obveznic. Z njimi bo refinacirala zapadle glavnice in dosegla nižje letne stroške za obresti.

Družba 2TDK je prejela zahtevek za revizijo razpisa in ga zavrnila

Družba 2TDK je v odgovor na razpis prejela le eno ponudbo, hkrati s ponudbo pa je prejela tudi prvi zahtevek za revizijo zoper objavo in dokumentacijo razpisa, kar bo izdelavo projektne dokumentacije še dodatno zapletlo.

Seljak in Lapajne s prevzemno namero za lastnico Hidrie družbo H&R

Manjšinska delničarja Hidrie Iztok Seljak in Dušan Lapajne sta objavila prevzemno namero za delnice družbe H&R, ki je lastnica idrijske Hidrie. Za delnico ponujata 35 evrov.

Zveza ekoloških gibanj se ne bo pritožila na okoljsko dovoljenje za Magno

Zveza ekoloških gibanj se, kot eden od treh stranskih udeležencev v postopku izdaje okoljevarstvenega dovoljenja za Magnino lakirnico v Hočah, ne bo pritožila na odločitev Arsa. Pritožbo je sicer že vložila druga okoljska organizacija ROVO.

Luka Koper lani povečala prihodke za sedem odstotkov, na 223 milijonov evrov

Luka Koper je po prvih podatkih lani ustvarila 223,66 milijona evrov čistih prihodkov od prodaje, kar je sedem odstotkov več kot predlani

Dušan Zorko bo vodil 2TDK

Nadzorni svet družbe 2TDK je soglasno imenoval Dušana Zorka za generalnega direktorja projektnega podjetja za gradnjo drugega tira Divača-Koper.

SDH načrtuje 223 milijonov evrov dividend

Načrtovana donosnost portfelja, ki ga upravlja Slovenski državni holding, je za letos določena v višini 6,2 odstotka.

Finančna uprava je lani pobrala skoraj sedem odstotkov več dajatev

Finančna uprava (Furs) je lani pobrala 16,6 milijarde evrov dajatev, kar je 6,9 odstotka več kot leto prej. Povečali so se prihodki vseh blagajn javnega financiranja, proračuna države kot tudi pokojninske in zdravstvene blagajne ter proračunov občin.

Trgovec s hrano in pripomočki za ljubljenčke končal v stečaju

Družba Vetpet, lastnica več kot 20 trgovin Zootic s ponudbo hrane, pripomočkov in opreme za hišne ljubljenčke, je po neuspešnem postopku preventivnega prestrukturiranja končala v stečaju.

Nova zadolžitev Slovenije; Finančni minister: "Bili smo pogumni, bili smo prvi in bili smo uspešni"

Vlada se je prvič preizkusila tudi na finančnih trgih, saj se je zadolžila za milijardo in pol. Prehitela je vse druge evrske države, ki ta teden ponujajo za več kot 40 milijard obveznic, in se tako izognila pritisku po zviševanju obrestne mere.

Vlada imenovala dva nova člana nadzornega sveta v družbi 2TDK

Vlada je odpoklicala predsednika nadzornega sveta družbe 2TDK Sama Logarja in člana sveta Marka Jakliča, na njuni mesti pa imenovala Mateja Pirca in Damijana Brulca.

Poslovni model za zavarovalne zastopnike: izravnalni odtegljaj pri provizijah in prenos minusov v naslednji mesec

Zastopniki v zavarovalnici Grawe delajo v sistemu, kjer ob boljših rezultatih zaposleni prejme manj. Sistem "izravnalnega odtegljaja," ki se mesečno povečuje, naj bi bil spodbuden, trdijo v Graweju in dodajajo, da je odtegljaj mogoče hitro preseči.

Slovenska podjetja so lani izvozila skoraj za desetino več kot leta 2017

Slovenska podjetja so v 11 mesecih lani izvozila za nekaj manj kot 28,6 milijarde evrov, kar je 9,7 odstotka več kot v istem obdobju 2017, uvoz pa je dosegel nekaj več kot 28,2 milijarde evrov in narasel za 11,4 odstotka.

Trump bika dolgo hranil, na koncu pa ga utegne pokončati

Predzadnje leto mandata ameriškega predsednika na Wall Streetu tradicionalno velja za najugodnejšega, vprašanje pa je, ali lahko tudi letos pričakujemo takšen vzorec, saj je Trump že na začetku ...

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...