Borzni komentar
slice
Na novo recesijo bo svet slabše pripravljen kot na prejšnjo
Italija kot tiktakajoča bomba, 17. oktober 2018 ob 08:31 Preobrat na borzah: evropski delniški trgi so se včeraj pobrali po padcu na 22-mesečno dno, a to je bila le uvertura v izjemno rast indeksov v New Yorku.
118
Trump za vihar na finančnih trgih okrivil Fed
31
14. oktober 2018 ob 07:15 Po kar mirnem septembru je na borze zadnji teden pridivjal pravi vihar, čeprav je ameriško gospodarstvo v odlični kondiciji. Predsednik Trump za visoke padce indeksov krivi ameriško centralno banko.
Italija se igra z izgubo investicijske ocene
70
10. oktober 2018 ob 07:01 Kljub padcu azijskih delniških trgov na 17-mesečno dno in "neprijaznim gibanjem" italijanskih obveznic so evropske borze torkovo trgovanje sklenile z rahlim plusom. Popotnica ni bila dobra.
Ameriška brezposelnost najnižja v zadnjih 49 letih
150
7. oktober 2018 ob 07:22 Največja tedenska rast donosnosti ameriške desetletne obveznice po februarju je vznemirila vlagatelje na delniških trgih, skrbi pa tudi padanje delnic v transportem sektorju, kar bi lahko bil znak ...
Italija spet preizkuša potrpežljivost finančnih trgov
77
3. oktober 2018 ob 06:19 Izjava Claudia Borghija iz stranke Liga, da bi Italija s svojo valuto rešila večji del svojih težav, je obudila strahove pred izstopom Italije iz evrskega območja in povečala stroške italijanskega ...
Leto 2017 zadnje dobro leto, a hujši zlom vendarle ne grozi Delnice ali zlato? V tretjem četrtletju ni bilo dileme: Wall Street je pridobil sedem odstotkov, zlato pa si je "privoščilo" najdaljši negativni mesečni niz po letu 1997.
46
Svetovni dolg znaša nezaslišanih 247 bilijonov dolarjev Ker bikovska gibanja na Wall Streetu trajajo že skoraj desetletje, kar je rekord v povojni zgodovini, je veliko ugibanj, kako dolgo bo še vladalo prešerno vzdušje.
180
Nov rekord na Wall Streetu; ripple razvnel strasti Na Wall Streetu je bila bilanca zadnji teden pozitivna. Dow Jones se je povzpel za dobra dva odstotka, še pomembneje pa je, da je prvič po januarju spet dosegel rekordno vrednost.
79
Borze nove carine sprejele v slogu "lahko bi bilo huje" Finančni trgi so mirno "prežvečili" novo ameriško obdavčitev kitajskih izdelkov, saj so se vodilni delniški indeksi včeraj zvišali, Dow Jones za skoraj odstotek.
42
Polom na trgu kriptovalut celo večji kot zlom podjetij pikakom "Verjamem, da bo trg kriptovalut ponovno zasijal," meni strokovnjak za kriptovalute Rok Benkovič, ki niti ni preveč presenečen, da so se zgodili tako močni padci.
195
Nemiren vstop delniških trgov v neugoden september Trgovinske napetosti med ZDA in preostalim svetom in težave držav v razvoju so zadnji teden skalile razpoloženje na borzah.
30
Amazon v klubu bilijon; vlagatelji ne zaupajo Evropi Čeprav pri Deutsche Bank negativnih presenečenj v zadnjih letih ni manjkalo, je vseeno precej odmevala novica, da bo vodilna nemška finančna ustanova konec septembra "odletela" z elitnega seznama ...
75
Amazon nad 2.000. Slovenski poziv k odpravi kriptovalut. Avgust je bil za newyorški borzni trg odličen mesec, indeks Nasdaq je celo pridobil največ po letu 2000, pri čemer so Amazonove delnice prav na zadnji dan avgusta prvič prebile mejo 2.000 dolarjev.
290
Novi rekordi v New Yorku, Nasdaq prvič nad 8000 točkami Sklenitev trgovinskega dogovora med ZDA in Mehiko je navdihnilo svetovne delniške trge, vrednost evra pa se je povzpela nad 1,17 dolarja.
73
ZDA pripravljene na izzive zaostrovanja denarne politike Guverner Feda je na srečanju centralnih bankirjev z všečnimi besedami spodbudil rast delnic in poskrbel za sveža rekorda indeksov S&P 500 in Nasdaq, ki so ga so navzgor potisnile predvsem ...
35

Kazalo