Borzni komentar
slice
Turška lira le okrevala; Amazon lovi Apple
Še naprej razprodaje na trgu kriptovalut, 15. avgust 2018 ob 07:06 Turška finančna in tudi politična kriza pušča vedno večjo sled na razvitih delniških trgih. V torek je bilo sicer opaziti umiritev razmer, a verjetno le začasno.
2
Turčija vznemirila finančne trge, evro na enoletnem dnu
111
12. avgust 2018 ob 06:58 Evropska centralna banka je zaskrbljena zaradi dogajanja v Turčiji, ob strmoglavljenju turške lire pa trpi tudi evro, ki je v primerjavi z dolarjem dosegel najnižjo raven v več kot letu dni.
Opravičilo, vredno nekaj milijard dolarjev
54
5. avgust 2018 ob 07:29 V ZDA je bilo julija odprtih manj delovnih mest od pričakovanj, kar pa verjetno ni posledica carinske vojne med ZDA in preostalim svetom, ampak pomanjkanja kvalificiranih delavcev.
Nafta doživela največji mesečni padec v zadnjih dveh letih
54
1. avgust 2018 ob 06:37 Tehnološke delnice, ki so imele v zadnjih mesecih glavno vlogo pri naraščanju delniških indeksov, so se obrnile kar občutno navzdol, vseeno pa je bil mesec julij za vlagatelje na borzah zelo ...
Vrednost Facebooka v enem dnevu nižja za 120 milijard dolarjev
42
29. julij 2018 ob 06:37 Zdi se nezaslišano, da delnice podjetja, ki je četrtletne prihodke povečalo za 42 odstotkov, padejo za 20 odstotkov, a prav to je doletelo Facebook, s čimer je v zrak "odfrčalo" 120 milijard dolarjev.
Rekord Nasdaqa, turška lira najbolj podcenjena valuta sveta Medtem ko bo bikovski trend na borzah očitno dosegel rekord po dobi trajanja, se je bolj kot zloma delniškega trga bati občutno negativnih gibanj na trgu obveznic.
54
Trump kot kakšen kralj nad Fedovo politiko Ob novih Trumpovih grožnjah, da utegne še bolj zaostriti carinsko vojno, finančni trgi v zadnjem tednu niso cveteli, je pa vseeno kar nekaj delnic tehnoloških velikanov splezalo na nove rekordne ...
49
Dolar dosegel "pravično" raven, kaj pa bitcoin? Po doseženem dogovoru o migracijski politiki je frankfurtski DAX30 v torek poskočil za več kot odstotek, v ospredju pozornosti finančnih trgov pa bo hitro spet trgovinski spor med ZDA in Kitajsko.
62
Prvo polletje: donosna nafta in izgubljeni bitcoin Vlagatelji po vsem svetu so junija iz delniških skladov pobrali toliko denarja, kot ga niso že vse od oktobra 2008, ko so bili finančni trgi po zlomu banke Lehman Brothers povsem paralizirani.
42
Zlato letos izgubilo status varnega pribežališča Zaostrovanje trgovinskega spora med ZDA in preostalim svetom ta teden vidno vpliva na finančne trge.
26
Šok, ki bi lahko povzročil recesijo Ocene, kaj bi lahko prinesla trgovinska vojna, ki vedno bolj grozi svetu, so precej črnoglede in vključujejo tudi resno recesijo.
85
Tehnološka podjetja so se nevarno razbohotila Skupna vrednost osmih največjih tehnoloških podjetij na svetu je presegla tržno kapitalizacijo vseh borznih podjetij evrskega območja skupaj.
44
Padec nafte, Trumpove carine in Fedovih 320 besed Za povprečnega slovenskega potrošnika je bil zadnji teden na finančnih trgih ugoden: pri ECB-ju še vsaj eno leto ne bodo zvišali obrestne mere, nafta pa je občutno padla in gorivo bo cenejše.
82
V dveh letih naj bi doživeli novo krizo Svetovno prvenstvo v nogometu je do zdaj praviloma pomenilo dobre novice za borzo države gostiteljice. Bi bilo torej smiselno malce pozabiti na zahodne trge in del denarja vložiti na ruski trg?
153
ECB morda privija pipico; švicarski finančni eksperiment Finančni trgi že zrejo proti prihodnjemu tednu, ki prinaša zasedanje obeh največjih centralnih bank, Švicarji pa danes na referendumu odločajo o pobudi, ki bi lahko močno spremenila pravila igre na ...
124

Kazalo